Komentara: 4
Pregleda: 5423
Foto

Sajam cveća - centralni Trg procvetao

20.10.2023. u 09:09h
Izvor: Subotica.com
Izlagači pristigli iz svih krajeva Srbije, izneli su juče najlepše primerke vrsta koje gaje, a koje mame poglede prolaznika i ne ostavljaju ravnodušnim čak ni one koji i nisu ljubitelji cveća na centralni gradski Trg. Oni će tu ostati do subote, do kada će svi oni koji žele da upotpune jesenju sliku svog doma, moći da pazare ukrasne biljke, sadnice i dekorativne figure.
Sajam cveća - centralni Trg procvetao

Svi oni koje je put juče ili danas naveo preko Trga, mogli su uživati u izuzetnoj lepezi boja jesenjih vrsta cveća. Brojni izlagači potrudili su da ponuda bude bogata, kako bi svako za svoj ukus našao nešto odgovarajuće. 

 - Izlagači su došli iz svih krajeva Srbije. Zaista su se potrudili da Subotičanima ponude veliki izbor sadnica, ukrasnog bilja, zatim različitog dekorativnog materijala za cvetne aranžmane, ali i za saksije. Umetnost gajenja cveća danas je prikazana na našem Trgu, što dovoljno govori o našem odnosu prema cveću, koje je izvor lepote i zadovoljstva za oko svakog posmatrača - kaže Milanka Kostić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture. 

Sajam cveća - centralni Trg procvetaoIako im vremenski uslovi nisu išli na ruku, veliki broj izlagača potrudio se da ipak dođe na ovu manifestaciju, pokazujući time koliko Subotica važno mesto zauzima u njihovim kalendarim akativnosti. 

  - Došlo je oko tridesetak izlagača. Poslednja dva dana je bio mraz, ljudi nisu vadili robu, nisu se spremili i ne mogu da dođu. Imamo izlagače i z Niša i Jagodine, to su udaljeni krajevi. Ali, svi izlagači vole da dođu u Suboticu. Jesen je uvek slabija od proleća, ali ovo što vidimo je prelepo, jer većina biljaka ne podnosi temperaturu ispod 10 stepeni - kaže organizator Dušan Kontić

Sajam cveća - centralni Trg procvetaoVeć petu jesen na Sajmu cveća izlaže Gordana Bajor iz Kucure, koja ističe da  se njeni sinovi bave proizvodnjom, a da je ona samo pomagač. Prodaja kaže, ide sve lošije.

 - Bavimo se sezonskom proizvodnjom cveća proleće-jesen. Sada su najviše aktuelne hrizanteme i dan-noć, to su jesenje vrste cveća. Subotica nam je grad broj jedan, i po prodaji, i ovako, što se tiče izlagača i samog mesta. Kada je prodaja u pitanju, mnogo je manja nego prethodnih godina, a i cene su manje, iako je proizvodnja 3 puta skuplja - objašnajva ona. 

Izvor: Subotica.com
Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu Sajam cveća na Gradskom trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 5423
Povezane teme

sajam cveća

milanka kostić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.