Komentara: 0
Pregleda: 2306

Sagmajster uz manje zdravstvene probleme završio treći dan na 13. mestu

08.04.2013. u 17:55h
Izvor: Politika Online
Treći dan svetskog kupa u Emiratima za Gabora Sagmajstera prošao je više nego solidno, imajući u vidu da je specijalni ispit završio na 13. mestu. U ukupnom plasmanu motociklista i kvadova, jedini predstavnik Srbije trenutno se nalazi na 23. poziciji, što je svakako dobar rezultat, ako se uzme u obzir činjenica da kvadovi(motori na četiri točka) mnogo bolje „idu po dubokom pesku.
Sagmajster uz manje zdravstvene probleme završio treći dan na 13. mestu

- Zadovoljan sam kako sam odradio treći dan na Svetskom kupu u Emiratima. Išao sam solidno i završio na 13. mestu, mada sam možda mogao i jedno 10 minuta ranije da uđem u cilj.

Velika vrućina učinila je svoje tako da sam jedno sedam puta morao da stanem kako bih povraćao, ali se nisam predavao. Uzimao sam dovoljno tečnosti, ne previše kako ne bih dehidrirao i uspeo da stignem do cilja brzinskog ispita, a kasnije i do kampa.

Naravno, uspeo sam i da padnem jedno dva ili tri puta, ali ništa strašno. Do starta četvrtog takmičarskog dana ostaje mi da se što više odmorim i prikupim snage za nove izazove u pustinji – rekao je Sagmajster.

Pesak zaklonio sunce u Emiratima

Drugi dan takmičenja Svestkog kupa u Emiratima morao je da bude odložen za motocikliste i vozače kvadova zbog jakog vetra, koji je bukvalno zaklonio sunce. Organizator je bio primoran na takav korak, jer je bezbednost svih takmičara, ipak na prvom mestu.

Sagmajster uz manje zdravstvene probleme završio treći dan na 13. mestu

Detalj sa brifinga u Emiratima (Foto: Plumrace)

- Jak vetar koji je nemilosrdno duvao od ranih jutarnjih sati, onemogućio je nas motocikliste i kolege na kvadovima da startujemo. Organizator se odlučio na takav potez, jer bukvalno nije moguće da nas iz vazduha helikopterima prate. Naročito je važno u slučaju da se ukaže potreba da nekom pruže prvu pomoć uz pomoć mediokoptera, a to bi prosto bilo neizvodljivo. No, mi smo ipak vozili više od nekih 250 kilometara po nekim lokalnim putevima, slobodno mogu reći po dosta teškom terenu. U svakom slučaju, nismo sedeli dokoni u kampu, već smo drugi dan iskorisili kao još jedan dobar trening. Za kraj drugog takmičarskog dana organizator je najavio brifing sa takmičarima, kako bi smo se dogovorili, šta nam je za činiti trećeg takmičarskog dana. U isto vreme, automobilisti su startovali, jer je njima suštinski mnogo lakše jer su u zatvorenom, dok je na motoru sasvim druga priča – rekao je Gabor Sagmajster.

(Plumrace)

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2306
Povezane teme

Gabor Sagmajster

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.