• Pregleda: 2271

Sagmajster u Abu Dabiju

Gabor Sagmajster treći put u karijeri učestvuje na Abu Dabi reliju, koji se boduje za Svetski šampionat. Super specijal u Jas Marini dug 2 kilometra završio je na 18. mestu. Danas se vozi prva etapa.
Sagmajster u Abu Dabiju

Abu Dabi reli voziće se do 11. aprila. Predviđeno je pet etapa na stazi dužine 1.987 kilometara. Sagmajster je 2010. i 2012. godine osvajao 20. mesto na ovom takmičenju.

Takmičenje se održava 23. put i veoma je važno za učesnike maratonskog relija. Poznati asovi sa Dakar relija poput Rodrigeza, Barede, Kome, Ulevalsetera sa velikim ambicijama dolaze u Abu Dabi.

- U pitanju je Svetsko prvenstvo i ciljevi su uvek visoki. Moj plan je da pokušam da se plasiram među 15 najboljih i tako popravim rezultat u odnosu na prošlu godinu. Već na prologu se videlo da je konkurencija jaka, ali pravi izazovi počinju tek danas kad krenemo u pustinju. U ekipi sam sa Miranom Stanovnikom, mehaničar nam je Nemac Kajzer Trsten, a tu su još Vlade Rajević i novinar Mark Zakinski sa snimateljem iz RTV Vojvodina - izjavio je Gabor Sagmajster za sajt RTS-a.

Na Super specijalu (prolog) najbrži je bio automobilista iz Poljske Holovšic sa Minijem (1:38,6). Kod kvadova prvo mesto osvojio je Mohamed Abu Isa iz Katara (1:41,4), dok je kod motociklista najbolje vreme ostvario Britanac Sem Sanderlend sa Hondom (1:41,5). Sledili su ga Helder Rodrigez (1:42,2) i Đoan Bareda (1:43,3).

Španac Mark Koma bio je peti (1:45,0), Slovenac Miran Stanovnik zauzeo je 11. mesto (1:52,3), a predstavnik Srbije Sagmajster stigao je na cilj 18. (1:55,7).

Izvor: RTS

povezane teme

4
taliban Odgovori
oh neee
kojot Odgovori
Пуно среће Габору у Абу Дабију.
Saban Odgovori
Addig gyerek, amíg játszik
posip Odgovori
Zar samo 2 km?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.