Komentara: 8
Pregleda: 3807

Sa izvršiteljima duplo kraći period naplate

08.12.2014. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
U toku ove godine, jedna od 4 kancelarije privatnih izvršitelja, Kancelarija izvršitelja Damira Šitea imala je 1600 zaprimljenih predmeta. Iako broj predmeta na godišnjem nivou, pokazuje tendenciju porasta, reč je o uglavnom istim dužnicima, kao i prethodnih godina. Prema rečima, višeg pomoćnika izvršitelja najviše dužnika ima prema JKP „Toplana“ i „Vodovod i kanalizacija“.
Sa izvršiteljima duplo kraći period naplate

Značaj uvođenja privatnih izvršitelja u naš pravni sistem,  najviše su osetila komunalna preduzeća. Prema rečima Dragana Budovalčeva iz Pravne službe JKP „Senta“  uvođenje privatnih izvršitelja izrazito  je skratilo period naplate  prema izvršnom dužniku. Umesto godinu dana, sada se do sredstava dolazi za manje od šest meseci.

U Hotelu „Galerija“ svečano je predstavljen godišnji izveštaj Kancelarije izvršitelja Damira Šitea. U toku ove godine, primetan je blagi porast predmeta, pa je umesto 1300 koliko je zaprimljeno prethodnih, ove godine bilo 1600.  Najveći broj dužnika, već je registrovan prethodnih godina. Nije se menjao ni procenat naplate, koji iznosi oko 60 do70 odsto.

U isključivu nadležnost privatnih izvršitelja spadaju konumanlna dugovanja, što je nekada bila nadležnost Osnovnog suda. Sud kod komunalnih usluga odlučuje samo po prigovoru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3807

Povezana vest

Povezane teme

privatni izvršitelji

sudski izvršitelji

prinudna naplata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.