Komentara: 2
Pregleda: 2888

Rvanje: Sebastijan Nađ i Ali Arsalan svetski prvaci

13.09.2022. u 09:46h
Izvor: Subotica.com
Subotica ima dva nova Svetska prvaka u rvanju. Sebastijan Nađ i Ali Arsalan, rvači Spartaka i reprezentativci Srbije, okitili su se zlatom u rvanju grčko-rimskim stilom na Planetarnoj smotri koja se održava u Beogradu od 10. do 18. septembra.
Rvanje: Sebastijan Nađ i Ali Arsalan svetski prvaci

Sebastijan Nađ, naš sugrađanin i rvač Spartaka grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 63kg osvojio je titulu svetskog prvaka nakon trijumfa u finalu od 3:1 nad  Lerijm Abuladzeom iz Gruzije koji je od starta beležio samo pobede.

Svoj put do krova  sveta Nađ je trasirao pobedom u kvalifikacijama pobedivši Alžirca Abdeldžebara Đebarija 7:1. U drugom kolu savladao je Razvanu Arnauta iz Rumunije 5:1, dok je u četvrtfinalu  nadvisio Jermena Hračjua Pogosjana 4:0. U polufinalu Nađ je zgromio  Azerbejdžanca Taleha Mamedaova 5:0 i obezbedio mesto u borbi za titulu gde je savladao Abuladeza iz Gruzije i doneo treće zlato Srbiji.  

Ali Arsalan, reprezentativac Srbije, je u kategoriji do 72kg osvojio zlatnu medalju nakon što je u finalu savladao Ulvij Ganidzea iz Azerbejdžana  sa 7:4.

Arsalan je put do medalje počeo trijumfom nad ukrajincem Andrijem Kulikom /11:2). U drugom kolu pobedio je Mađara Atilu Firča 7:2. U četvrtfinalu savladao je Litvanca Kristupasa Sleivu tehničkim tušem 9:0 i tako obezbedio polufinale. U borbi za završnicu savladao je Gruzijca Ibrahima Ganema rvača Francuske. Arsalan ga je tuširao 27 sekundi pre kraja prve runde pri rezultatu 5:1. U finalnoj borbi rvač Spartaka Arsalan savladao je Azerbejdžanca Ganidzea i osvojio prvu zlatnu medalju za Srbiju na ovom Svetskom prvenstvu.

U protekla dva dana Svetskog prvenstva reprezentacija Srbije je osvojila četiri zlatne medalje. Pored Sebastijana Nađa i Ali Arsalana zlato su osvojili Zura Datunašvili i Mate Nemeš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2888

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.