Komentara: 0
Pregleda: 2174
Foto

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

08.05.2022. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U subotu je u Hali sportova održan 16. Međunarodni memorijalni turnir „Refik Memišević – Brale“ u rvanju grčko-rimskim stilom za kadete, u znak sećanja na čuvenog rvača, osvajača olimpijskog srebra i svetskog prvaka. Najuspešnija je bila reprezentacija Srbije, a „Braletov trofej“ je otišao u ruke Arpadu Lakatošu, reprezentativcu Mađarske.
Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

U organizaciji Rvačkog kluba „Spartak“ po 16 put održan je „Braletov memorijal“  u rvanju grčko rimskim stilom. Na turniru je učestvovalo oko 65 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Turnir je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, a sve učesnike i prisutne pozdravili su i Davor Štefanek kao predsednik Sportskog saveza Srbije i Sreten Damnjanović, legendarni rvač i trener, zatim Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine i Dejan Vuković, sekretar sportskog saveza Subotice. Turniru su prisustvovali članovi Braletove porodice, njegov brat Šefik, supruga Ljiljana Memišević i ćerka Sanja Svilar sa porodicom.

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"Otvarajući turnir gradonačelnik Bakić je istakao značaj Memorijala koji čuva sećanje na Refika Memiševića Braleta i poželeo uspeh svim učesnicima.

-    Ovaj izuzetni sportski događaj već 16 godina čuva uspomenu na našeg sugrađanina Refika Memiševića Braleta i njegovu sportsku slavu koju je stekao tokom svog života. Bio je šampion svog kluba, grada, svoje zemlje i sveta,  ljudska i sportska veličina. Održavanjem turnira mi čuvamo uspomenu na njega i sve sportske vrednosti  koje su ga krasile. Nažalost, takmičari iz inostranstva nisu uspeli da dođu u većem broju iz objektivnih razloga,  što zbog korone, što zbog političke nestabilnosti u Evropi, raznih svetskih kriza, ali to ne može i ne sme da umanji značaj ovog Memorijala. Po prvi put od odve godine takmiče se i devojčice, što pokazuje da dolazi do naprednog razvoja rvačkog sporta, a ujedno i turnira. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali pozivu da učestvuju na turniru, takmičarima želim da postignu što bolje rezultate, mnogo uspeha i ugodan boravak u Subotici – rekao je gradonačelnik Bakić.

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"Prisutnima u Hali sportova obratili su se Sreten Damnjanović legenda našeg rvanja, Braletov trener i sada sportski direktor Rvačkog Kluba „Spartak“, kao i Davor Štefanek olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije.

-    Ovo je najveća manifestacija rvačkog sporta što se tiče kadetskog uzrasta u Srbiji i veoma sam počastvovan što sam deo ovog turnira koji se održava već 16 godina. Ovo je najmanje što je legendarni Brale zaslužio da mu se odužimo jer je mnogo doneo srpsko - jugoslovenskom rvanju, a pre svega Spartaku. Bio je dobar čovek, sudija, roditelj, muž i jedan od mojih uzora uz Sretu. Želim mnogo uspeha svima koji su došli na ovo takmičenje i da znaju kada dolaze na turnir Memišević Brale da učestvuju na Memorijalu koji nosi ime jednog velikana  na strunjači, ali i va nje - istakao je Štefanek.

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

„Trofej Refik Memišević“ pripao je pobedniku u kategoriji 110 kilograma Arpadu Lakatoš iz Mađarske, a pehar mu je uručila ćerka pokojnog Braleta Sanja Svilar.

Za najboljeg takmičara pehar je otišao u ruke Jovan Miolskog iz reprezentacije Srbije, dok je u konkurenciji devojčica to laskavo priznanje ponela Maša Perović takođe član našeg nacionalnog tima. Njima je pehare predao gradonačelnik Stevan Bakić.

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

Pobednik turnira u ekipnom plasmanu je reprezentacija Srbije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U konkurencije dečaka Srbije je zauzela prvo mesto uz osvojenih 225 boda. Drug je zauzela Mađarska sa 160 bodova, dok je treća bila Hrvatska sa 99 osvojenih bodova.  

Rezultati 45 kg: Laslo Mozes (Mađarska), Srećko Malbaša (Srbija), Roland Varga (Srbija), do 48 kg: Daniel Ozveđ (Srbija), 51 kg: Tin Turković (Hrvatska), Lazar Dedić (Srbija), Milan Vasić (Srbija), 55 kg: Botond Dojč (Mađarska), Miloš Vuksanović (Srbija), Alvin Crnojević (Hrvatska), 60 kg: Dejan Berkec (Srbija), Herman Žemberi (Mađarska), Rajmond Paroci (Srbija), 65 kg: Jovan Miolski (Srbija), Zalan Pek (Srbija), Simo Jovišić (Srbija), 71 kg: Antal Vamoš (Srbija), Dominik Cucor (Mađarska), Ognjen Jakovljević (Srbija), 80 kg: Branko Đukuć (Srbija), Marton Šeuring (Mađarska), Marin Zovko (Hrvatska), Dušan Stokić (Srbija), 92 kg: Aleksej Maharica (Mađarska), Filip Tričković (Srbija), Danijel Silađi (Mađarska), Boris Petrov (Srbija), 110 kg: Arpad Lakatoš (Mađarska), Marko Supić (Srbija), Milan Vukobratović (Srbija).

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

U konkurenciji devojčica, prvo mesto u ekipnom plasmanu zauzela je Srbija sa 70 bodova, ispred Mađarske sa 40 i Hrvatske sa 33 boda.

Rezultati, 43 kg: Ana Koblo (Mađarska), 57 kg: Jana Petrović (Srbija), Milica Sekulović (Srbija), Petra Lacko (Mađarska), 65 kg: Maša Perović (Srbija), Anđela Cvetković (Srbija), Evelin Ujhelji (Srbija), 73 kg: Veronika Vilk (Hrvatska), Emilija Jakovljević (Srbija), Mina Milosavljeviuć (Srbija).

Najboljima, priznanja su uručivali Sreten Damnjanović, Davor Štefanek, Davor Mikec - osvajač srebrne olimpijske medalje vazdušnim pištoljem koji je bio gost na turniru, zatim Nataša Aleksić Dejan Vuković, Zoltan Balint - direktor Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži, Sabolč Pal - delegat takmičenja i Šefik Memišević, brat pokojnog Braleta.

Rvanje: Održan 16. Memorijalni turnir "Refik Memišević Brale"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2174
Povezane teme

refik memišević brale

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

turnir refik memišević brale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.