Komentara: 1
Pregleda: 3414

Rvači Spartaka maksimalni protiv Partizana (8:0)

06.11.2016. u 10:58h
Izvor: Subotica.com
Rvači Spartaka zabeležili su novu pobedu u ligaškog delu Prve lige Srbije i krupnim koracima grabe ka tituli šampiona Srbije. U Hali sportova juče je "arhiviran" Partizan sa maksimalnih 8:0.
Rvači Spartaka maksimalni protiv Partizana (8:0)

Ekipa Sretena Damnjanovića u potpunosti je nadigrala Partizan i uprkos nekompletnom takmičarskom sastavu odrvala odličan meč i prišla jedan korak bliže ka prvom cilju sezone, završetku ligaškog dela na prvom mestu, a zatim i borbi za titulu kroz plejof.

Rvači Spartaka su u ovom meču izdominirali, što govori i rezultat 8:0. U ekipi Spartaka u takmičarski pogon se vratio Franjković, a na potpuni oporavak Maksimovića se još uvek čeka.

U prvom meču, u kategoriji do 59kg: Gazdag – Antanasijević (tuš u prvoj rundi), zatim je Nađ savladao Dešića u kategoriji do 66kg, zatim u 71kg M. Štefanek – Velimirović 1:0 (21:2), 75kg D. Štefanek – Erski (tuš u prvoj rundi), 80kg Maksimović 1:0 (bez protivnika), 85kg Balaž – Bajlović 1:0 (6:2), 98kg Franjković – Bulatović 1:0 (predaja u drugoj rundi), 130 kg Bosnić – Živanović (tuš u prvoj rundi).

Za potpredsednika kluba Andriju Romića iznenađenje je bilo samo u maksimalnoj pobedi, ali da je isto tako subotički klub pokazao da trenutno ima najbolju ekipu, iako nije kompletan, te da je dugo čekana titula veoma blizu povratka u Suboticu.

- "Mislili smo da će rezultat bili 6:2 u korist Spartaka ali videli smo dva iznenađenja, hala bogu u korist Spartaka, tako da je ovih 8:0 fenomenalan rezultat. Očekujem da završimo ligaški deo na prvom mestu i time budemo domaćini završnog turnira, a onda neka bolji pobedi." - izjavio je Romić

Zadovoljstvo protiv nove pobede iskazao je i olimpijski šampion iz Ria i rvač Spartaka Davor Štefanek. On je u svoj kategoriji za samo 75 sekundi savladao mladog rvača Partizana i bez većih uzbuđenja dobio borbu.

- "Pre ovog meča treneri su imali određene nedoumice, razmišljali smo da bi možda mogao da bude nerešen rezultat pa smo razmišljali i o tome da se ja spustim u kategoriju niže (71kg), ali odlučili smo da do plejofa odigramo ovako kako rvamo." - rekao je rvač i predsednik kluba Davor Štefanek.

Davor Štefanek je pohvalio i borbe mlađeg brata Marija i Balaža, ali i generalno sve koji su rvali konstatujući da je ovako ubedljiva pobeda protiv Partizana velika pobeda tima.

- "Mario je imao tri kiksa na početku, ali vratio se. Svaka čast svim momcima koji su se borili, dali su svoj maksimum i pobediti Partizan 8:0 nije mala stvar. Pokazalo se da nam je jedini pravi rival Proleter ali pokazali smo pre par nedelja da iako nekompletni možemo da ih dobijemo, čime smo ostvarili prednost." - dodao je Davor.

Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigra još tri kola. Plejof je predviđen za 4. decembar. U narednom kolu Spartak gostuje Radničkom u Somboru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3414
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

andrija romić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.