Komentara: 14
Pregleda: 4254

Rupa na putevima bezbroj, dežurne ekipe svaki dan na terenu

18.02.2021. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Na subotičkim ulicama ove godine se otvorilo bezbroj rupa, o čemu svedoče "Pištaljke" kojih je samo od početka godine postavljeno više od dvadesetak. Iz nadležnog preduzeća poručuju da su dežurne ekipe na terenu svakog dana, a da se krpljenje odvija po prioritetima.
Rupa na putevima bezbroj, dežurne ekipe svaki dan na terenu

Kao i svake godine, tokom zimskog perioda usled niskih temperatura, kiše, snega i leda na subotičkim ulicama otvori se veliki broj rupa, koje ne samo da usporavaju saobraćaj, već ga čine i nebezbednim. Tome u prilog svedoče i brojne "Pištaljke", koje ukazuju da su kolovozi u gotovo svakom naselju oštećeni.

Udarna rupa duž obe trake na pešačkom prelazu kod Patrije. Rezan je asfalt, krpljeno, ali je zakrpa ispala iz reza - napisao je jedan sugrađanin.

- Oštećenje kolovoza se nalazi u Mačvanskoj ulici, blizu ležećeg policajca kod uzbrdice/nizbrdice. Rupa je posebno opasna za amortizere kada napada kiša, pa se ne vidi koliko je duboka - napisao je drugi sugrađanin, nakon kojeg je još jedan ukazao na isti problem.

- U Šajkaškoj ulici je oštećen asfalt, stvorila se udarna rupa koja je sve veća, nakon padavina se stvara velika bara. - upitao je treći sugrađanin.

Da li neko od nadležnih planira da okrpi rupe na lokaciji Centar 2 kod katedrale Sv. Terezije Avilske? Pešački je u jako lošem stanju i pun rupa. Na početku Ulice Nikole Kujundžića nalazi se krater. U istoj ulici jedan od parkinga je "potonuo". Molim nadležne da reaguju. Pohvale za dosadašnji rad u Centru 2 - poručio je četvrti sugrađanin.

Rupa na putevima bezbroj, dežurne ekipe svaki dan na terenuSličnih "Pištaljki" koje ukazuju na pojavu rupa i oštećenja kolovoza sugrađani su slali i iz Aleksandrova, Gornjeg Tavankuta, Starog Žednika i Đurđina, te drugih delova grada, a najveći problem su, čini se, predstavljali "krateri" koji su se otvorili u vrlo prometnoj Ulici Jovana Mikića, iz koje je bilo čak tri "Pištaljke" istog dana.

- Umalo danas da odvalim točak na kolima i to dva puta na rastojanju od samo 100 metara u Ulici Jovana Mikića, na početku ulice od Lidla prema Majšanskom mostu. Sramota na šta putevi liče i to na kilometar vazdušne linije od centra grada. Još gore je to što mi na internetu moramo da pišemo gde su rupe i da se žalimo. Pitam se šta ovi rade i čemu ih plaćamo kad su nam putevi ovakvi? Molim da me neko podseti tačno, ali ako me sećanje ne vara, ta ulica nije tako davno presvučena sa novim asfaltom od mosta do Lidla? Jedan veliki minus za one koji održavaju put i urade ga tako da drži vodu dok majstori odu, rupe koje su "zakrpali" kod Fidelinke kod tog famoznog kružnog toka su opet prisutne. Ni 10 dana njihovo krpanje nije preživelo, toliko o kvalitetu - napisao je jedan od nezadovoljnih sugrađana.

Rupa na putevima bezbroj, dežurne ekipe svaki dan na terenuUpravo su Ulicu Jovana Mikića dežurne ekipe među prvim sanirale, kažu iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dodajući da se interventno krpljenje rupa na putevima odvija po prioritetu, pri čemu su prvi na redu glavni putni pravci, zatim ulice koje su opterećene javnim gradskim prevozom i one koje vode do javnih institucija, dok se za kraj ostavljaju manje opterećene i prometne ulice.

- Krpljenje udarnih rupa je započelo odmah nakon prestanka snežnih padavina i radi se po prijavi komunalnih službi, inspekcija i građana. Na raspolaganju imamo jednu do dve dežurne ekipe koje su svakog dana stalno na terenu i krpljenje se odvija na svim lokacijama, bez izuzetaka, tako da prioritet imaju one ulice koje su prometne ka onim manje prometnim - kaže Ognjen Golubović, inženjer na održavanju puteva.

Rupa na putevima bezbroj, dežurne ekipe svaki dan na terenuInterventno krpljenje udarnih rupa na putevima, kao privremena mera zaštite, radiće se sve do aprila, kada će uslediti planske sanacije kolovoza, poručuju iz nadležnog preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4254

Povezane zviždaljke

Zlatiborska ulica prepuna rupa, nakon kiše i vode
Udarne rupe u ulici Ive Lole Ribara
Rupa na putu u ulici Bele Gabrića
Udarne rupe kod Katedrale
Oštećenje kolovoza u Mačvanskoj
Udarne rupe u ulici Vladimira Gortana
Rupa na pešačkom prelazu kod Patrije
Rupa u prometnoj (Mačvanskoj) ulici
Put za karaulu u Gornjem Tavankutu u lošem stanju
Kada možemo očekivati presvlačenje ulice Atile Jožefa?
Pukotina i rupa na putu u ulici Ratka MItrovića
Udarna rupa u Šajkaškoj ulici
Velike udarne rupe na putu Stari Žednik - Đurđin
Rupe na pešačkoj stazi u Čarnojevićevoj godinama tako ostavljene
Harambašićeva ulica u još lošijem stanju nakon vraćanja kamenih kocki
Uništen trotoar u ulici Hušvet Lajoša
Asfaltiranje više ulica u Aleksandrovu
Asfalt u Ilindanskoj ulici u katastrofalnom stanju
Titogradska ulica i Ulica muškatla u katastrofalnom stanju
Katastrofalan put prema karauli u Gornjem Tavankutu
Trotoar blizu Buvljaka u katastrofalnom stanju
Udarne  rupe u ulici Frana Supila
Put u ulici Josipa Vukovića Djide u očajnom stanju, molimo vas makar za ravnanje i tucanik
Udarne rupe u Jovana Mikića
Udarne rupe I nepropisno parkiranje u Zetskoj ulici
Oštećen parking prostor i trotoar u ulici Matije Gupca
Udarne rupe na Bikovačkom putu
Povezane teme

rupe na putevima

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

krpljenje udarnih rupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.