Komentara: 0
Pregleda: 1610

Rukometaši Spartaka savladali Šamot u Aranđelovcu (25:26)

09.04.2017. u 14:05h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde (32:18) na startu plejofa rukometaši Spartaka savladali su Šamot 65 u Aranđelovcu golom razlike (25:26).
Rukometaši Spartaka savladali Šamot u Aranđelovcu (25:26)

Kao što su i obećali rukometaši Spartak Vojputa su sa velikom željom i htenjem ušli u susrert u Aranđelovcu. Velika želja za pobedom se isplatila i na kraju, uz malo sportske sreće, ostvarili su pobedu nad Šamotom.

Subotičani su odigrali dobru utakmicu, a posebno su se istakli organizator igre Đorđe Đekić, Marko Perović sa 10 postignutih golova i golman Abadžić koji je u drugom poluvremenu zabeležio nekoliko izuzetno vrednih odbrana.

Lomić je iskoristio prvi napad domaćina, da bi već u sledećem napadu Đekić poravnao rezultat. Petrović je odbranio sedmerac Živojinoviću a Potpara odličnim golom od stative loptu šalje u mrežu za rezultatski preokret 3:4 u 9. minutu. Veselin Jelić je prevario svoje čuvare i sa crte donosi novi gol za 3:5, da bi Županjac sa sedam metara doneo tri gola viška 3:6. Šamot je iskoristio igrača više i preko danila Živkovića smanjio na 4:6.

Deset minuta pre kraja prvog dela Subotičani su stigli do najveće prednosti od četiri gola, kada je brzu kontru realizovao Marko Perović nakon odlične odbrane Dušana Petrovića. Uz veliku podršku sa tribina domaći su uspeli da smanje prednost "putara" u poslednja četiri minuta prvog dela. Živković smanjuje na 10:12, usledio je loš napad Spartak Vojputa i gol Lomića, koji je zadavao najveće probleme putarima, za 11:12. Županjac ne uspeva da realizuje sedmerac a Lomić sa zvukom sirene poravnava na 12:12.

Drugo poluvreme počelo je golom Stevanovića za 12:13. Šamot je bio u velikom naletu, a srećom po Subotičane na gol je stao raspoloženi Vladimir Abadžić koji je zabeležio dve uzastopne odbrane. Bodren sa tribina Šamot je uspeo golom Praščevića da preokrene rezultat na 15:14 u 35. min. Đekić postiže važan gol za novo izjednačenje, a nakon što je Abadžić odbranio sedmerac Radosavljeviću, Marko Perović postiže svoj šesti gol za novo vodstvo Spartak Vojputa 16:17 na 20 minuta do kraja meča.

Deset minuta pre kraja Luka Radović donosi prednost Subotičanima od tri gola, 18:21. Golom Marka Živojinovića Šamot prilazi na gol zaostatka pet minuta pre kraja susreta, 21:22. Luka Radović iz teške pozicije između bloka protivničkih igrača postiže važan gol za "putare" tri minuta pre kraja, za 22:24. Usledio je brz odgovor preko Marka Živojinovića ali na drugoj strani siguran izvođač sedmerca bio je Marko Perović, 23:25.

Bojan Tomić sa sedam metara minut i 15 sekundi pre kraja smanjuje na 24:25. Lepo izvedena akcija i odličan gol Marka Perovića sa levog krila za 24:26. Šamot smanjuje preko Bojana Tomića sa sedam metara za 25:26. Spartak Vojput ne koristi svoj napad. Domaćini su pokušali u poslednjim trenucima da dođu bar do jednog boda međutim, međutim odličnom intervencijom golman Abadžić omogućuje da u Suboticu ode ceo "plen".

Šamot 65 - Spartak Vojput 25:26 (12:12)

Aranđelovac, SC Šumadija. Sudije: Nikolić Nenad i Stojković Dušan. Gledalaca: oko 700. Isključenja: Šamot 4 min, Spartak Vojput 12 min. Sedmerci: Šamot: 8/5, Spartak Vojput: 6/3.

Šamot65: Milićević, Ilić, Ranković 1, Radosavljević 2, Živojinović 3. Praščević, Čolović, Glišić 2, Tomić 3, Lomić 8, Milinić 2, Šinik, Živković 2, Mitrović, Đorđević.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 4, Radović 4, Perović 10, Stevanović 1, Potpara 2, Medić, Delibašić 1, Petrović, Mikić, Županjac 2, Jelić 2, Petrović I., Rakocija, Abadžić.

Na novoformiranoj tabeli u kojoj su prenešeni bodovi iz prvog dela sezone u duelima ekipa koje su ušle u plejof na ćelu je Vojvodina sa 20 bodova, sledi Crvena zvezda sa 14, Dinamo sa utakmicom manje ima 11, Spartak 10 Sloga 8 (-1), dok je Šamot poslednji sa 7 bodova.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1610
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.