Komentara: 0
Pregleda: 2726

Rukometaši Spartaka savladali Metaloplastiku (30:19)

31.10.2016. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Slaviše Lakovića zabeležila je svoju petu ovosezonsku pobedu u devet odigranih kola, a poslednji je bio i više nego uverljiv, pred domaćom publikom, protiv tradicionlano neugodnog rivala iz Šapca.
Rukometaši Spartaka savladali Metaloplastiku (30:19)

Metaloplastika ove sezone ne igra na onom nivou na koji su ljubitelji rukometa navikli poslednjih godina, pa i decenija, ali i dalje je to skup igrača koji može svakome da pokvari planove. Tako nešto se nije desilo "putarima" u njihovom prvom ovosezonskom duelu, odigranom u subotu u subotičkoj Hali sportova.

Respektabilo ime još iz vremena nekadašnje zajedničke države i duga tradicija šabačke Metaloplastike uvek pozivaju na oprez, ali poslednji duel ova dva tima odigran pre dva dana izgubio je na neizvesnosti na samom početku meča koji su Subotičani kontrolisali od prvog do poslednjeg minuta.

"Putari" su svoje uspešno golgetersko veče najavili već posle prvih 30 minuta, deo igre koji su dobili sa 17:8, a u drugom delu indisponirani Šapčani nisu mogli da se suprotstave raspoloženim golgeterima Spartaka, ali ipak odbrana domaćih u drugom delu nije bila koncentrisana s obzirom na izostanak neizvesnosti, pa su tako gosti drugih 30 minuta završili sa 13 primljenih i 11 postignutih, ali što im nije mnogo pomoglo za upišu ubedljiv poraz.

U 48. minutu meča Spartak je imao +14 (27:13) i to je bi signal da Laković lagano "povlači ručnu" i priliku pruži mlađim snagama ekipe sa severa Bačke. Gosti su "demotivisane" Subotičane na kraju sveli na 11 pogodaka zaostatka, što je za njih sigurno težak poraz, ali očigledno realan odnos snaga u ovom momentu.

Bolji u ostalih u fazi napada je bio Radosavljević sa 7 postignuih pogodaka. Kompaktna i čvrsta odbrana "putara" tokom većeg dela meča ulivala je sigurnost hitrim golgeterima subotičkog superligaša.

Spartak Vojput - Metaloplastika 30:19 (17:8)

Spartak Vojput: Kosović, Kojadinović, Ristić, Đekić 3, Nikolić 1, Perović 3, Stevanović 2, Potpara 4, Medić 1, Delibašić, Petrović, Radosavljević 7, Županjac 3, Jelić 5, Rakocija, Abadžić 1.

Metaloplastika: Dragićević 2, Vorkapić 5, Milovanović 2, Dakić 2, Dragutinović, Srdanović 1, Došen 1, Maruinović, Protić, Petrović, Bomaštar, Milenković, Đukić 6, Mitrović, Mićić, Jevtić.

Nakon devetog kola Spartak Vojput zauzima 5. mesto sa 11 osvojenih bodova. Posle ovog kola sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu, nakon koje Subotičane očekuje teško gostovanje u Aranđelovcu, ekipi Šamot 65.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2726
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.