Komentara: 0
Pregleda: 2961

Rukometaši Spartaka poraženi u polufinalu Kupa Srbije

03.06.2016. u 16:02h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Spartak Vojput je porazom u polufinalu Kupa Srbije okončao ovogodišnju sezonu. Pokušali su Subotičani da nadigraju šampiona države. Odlično se nosili sa njima u prvom poluvremenu, međutim loše izdanje u prvih deset minuta drugog dela koje je pripalo Novosađanima sa 8:1 odlučilo je konačnog pobednika.
Rukometaši Spartaka poraženi u polufinalu Kupa Srbije

Povela je Vojvodina sa 2:0, golovima večeras izuzetno raspoloženog Orbovića i Stankovića. Odgovorili su ubrzo Subotičani, sa dva gola Županjca u nizu, preokrenuli su na 3:2. Do nove osetnije prednosti od dva gola, Vojvodina je došla u 12. minutu pogotkom Marjanovića. Usledila je dobra igra u odbrani Spartak Vojputa, lopta je došla do Ljubojevića koji je preko celog terena šalje u prazan gol za 5:6. Golom Đekića rezultat je ponovo bio izjednačen, da bi Jelić doveo putare u vodstvo od 7:6.

Osam minuta pre isteka prvog poluvremena Spartak Vojput je imao vodstvo od 9:8. U naredna tri minuta Vojvodina preokreće rezultat a Lojaničić poravnava na 10:10. Dva minuta pre kraja prvog dela novosađani su poveli sa 10:12, ali uporni rukometaši Spartak Vojputa preko Lojaničića i Ljubojevića dovode utakmicu u egal, 12:12.

Rukometaši Spartaka poraženi u polufinalu Kupa Srbije

Početak drugog poluvremena bilo je kobno za Spatak Vojput. Usledile su greške u igri, brzopletost u napadu što je iskoristio šampion države i serijom od 8:1 stigao do velike prednosti od 13:20 u 40. minutu igre.

Nisu se predavali putari, uprkos brzopletim greškama i nekoliko poklonjenih lopti protivniku uspeli su da smanje razliku na 21:24 sedam minuta pre kraja susreta i najave sličnu situaciju kao u njihovom poslednjem okršaju koji su nedavno odigrali u Novom Sadu. Razigrao se mladi Marko Perović koji je pogađao iz kontri i smanjivao razliku.

Umesto da se približe protivniku, Subotičani su novi greškama dozvolili Vojvodini da se vrati na prednost od pet golova 22:27 u 56. minutu i praktički reše pitanje pobednika. Usledili su brzi golovi na obe strane. Ekipe su u poslednje četiri minute postigli čak 11 golova. Bolje su se u takvoj igri snašli rukometaši Spartak Vojputa, koji su napravili seriju od 7:4, ali su time samo ublažili poraz.

Spartak Vojput - Vojvodina 29:31 (12:12)

Rukometaši Spartaka poraženi u polufinalu Kupa Srbije

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac, Đekić 3, Perović 5, Knežević, Ljubojević 6, Lojaničić 3, Radulović, Distol, Županjac 3, Jelić 2, Basarić 4, Rakocija 2, Čupić 1, Abadžić.

Vojvodina: Arsenić L., Orbović 6, Popov 3, Todorović 4, Perović, Rastvorcev, Marjanović 7, Smiljanić, Jovanović 1, Arsenić N., Nikolić 1, Stanković 3, Jandrić, Rajičević 2, Vučković 2, Gugleta 2.

U prvoj polufinalnoj utakmici Metaloplastika je savladala Partizan sa 30:24, tako da će u ovogodišnjem finalu Kupa Srbije snage odmeriti Vojvodina i Metaloplastika. Finale je na programu večeras od 18 časova uz direktan TV prenos na RTS.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2961
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.