Komentara: 1
Pregleda: 2084

Rukometaši Spartaka poraženi u finalu Superkupa od Vojvodine (18:24)

11.11.2015. u 20:13h > 21:07
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka nisu uspeli ni u drugom pokušaju da osvoje titulu pobednika Superkupa pošto su večeras u Aranđelovcu poraženi od Vojvodine rezultatom 18:24 i time propustili priliku da dođu do prvog ovosezonskog trofeja.
Rukometaši Spartaka poraženi u finalu Superkupa od Vojvodine (18:24)

Bio je ovo duel dve ekipe koje su se i prošle godine u finalu borile za trofej Kupa, tada je novosadska ekipa bila uspešnija. Spartaku je ovo bilo drugo učešće u finalu Superkupa. Te 2011. godine kao drugoligaš Spartak je poražen od tada moćnog Partizana rezultatom 26:17.

Vojvodina kao aktuelni prvak države i osvajač Kupa u ovaj meč je ušla kao blagi favorit u odnosu na Spartak Vojput, vicešampiona države i finaliste nacionalnog Kupa. Obe ekipe se takmiče u Regionalnoj SEHA ligi, ali zasada ne beleže neke zapažene rezultate s obzirom da se takmiče protiv prilično kvalitetnih evropskih ekipa. Upravo poslednji meč koji su odigrale ove dve ekipe bio je u okviru 3. kola Regionalne lige, a tada je rezultat bio nerešen.

Meč u Aranđelovcu bio je uzbudljiv i neizvestan samo u prvom delu koji je završen prednošću Vojvodine od 12:9. U Nastavku meča pokušavali su "putari" da sustignu zahuktale Novosađane, ali crveno beli nisu posustajali. Otpor Spartaka trajao je sve do polovine drugog dela, a onda je Vojvodina zagospodarila terenom, podigla prednost na +6 i sasvim zasluženo rutinskom igrom u poslednjih 5 minuta došla do svoje treće uzastopne titule pobednika Superkupa Srbije.

Spartak Vojput - Vojvodina 18:24 (9:12)

Nešto bolja forma i individualni kvalitet doneo je prevagu na stranu Vojvodine u ovom zanimljivom i sadržajnom rukometnom duelu. Bez obzira što Vojvodina igra na dva evropska fronta još jednom je pokazala da su  neprikosnoveni u nacionalnim okvirima.

Dvorana: Šumadija (Aranđelovac).
Gledalaca: 300.
Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin).
Sedmerci: Vojvodina 3 (3) , Spartak Vojput 3 (2).
Isključenja: Vojvodina 6, Spartak Vojput 2 minuta.

VOJVODINA: Arsenić (8 odbrana) , Orbović 3, Todorović 4, Perović (4 odbrane, sedmerac) , Pralica, Rastvorcev 4, Marjanović 7 (3) , Smiljanić, Ranisavljević, Jovanović 2, Nikolić 3, Petrović, Stanković, Trkulja, Vučković, Gugleta 1.

SPARTAK VOJPUT: Vukoslavović, Kosović, Đekić 6, Perović, Knežević 2, Ljubojević, Galfi, Lojaničić 1, Radulović (9 odbrana) , Distol 1, Županjac 4 (2) , Jelić 2, Basarić 1, Rakocija 1, Čupić, Stojanović.

Osvajač Superkupa pored trofeja inkasirao je i 100.000 dinara, dok je finalista dobio ček na upola manju sumu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2084
Povezane teme

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.