Komentara: 1
Pregleda: 2151

Rukometaši Spartaka poraženi od Vesprema (36:29)

16.02.2016. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka u nedelju u ranim popodnevnim časovima odigrali su težak meč protiv ekipe PPD Zagreb, a već sutradan protiv sebe imali su moćni Vesprem. Iznenađenja nije bilo, ali Spartak se dostojno borio i ostvario sasvim zadovoljavajući rezultat.
Rukometaši Spartaka poraženi od Vesprema (36:29)

Samo 24 časa posle meča sa PPD Zagrebom rukometaši Spartaka bili su ponovo na parketu, ovaj put u mađarskom Vespremu protiv istoimene ekipe, vicešampiona Evrope i osvajača SEHA lige. Od Subotičana se nije očekivalo iznenađenje jer ono se ne traži protiv ovakvih ekipa ali prikazana igra, uzevši u obzir vreme predaha, odnosno putovanje, je bila sasvim zadovoljavajuća, a ostvaren je i sasvim korektan rezultat s obzirom na sve okolnosti.

Meč je imao slično otvaranje kao i protiv Zagrepčana. Nisu "putari" dozvolili moćnom Vespremu da odmah na startu nametne svoj ritam i zagospodari parketom, mađarska ekipa je posle početne prednosti Spartaka izjednačila pa povela i do kraja meča nije ispuštala prednost.

Rukometaši Spartaka poraženi od Vesprema (36:29)

foto: SEHA liga

U poslednjih deset minuta prvog dela meča Spartak je ušao sa zaostatkom od -2, ali tada domaćin dodaje gas i pravi seriju od 8:4 za rezultat 21:15 posle prvih 30 minuta.

U nastavku meča domaći su silovito krenuli i već posle četiri minuta igre imali su +10, što je ujedno bila i najveća prednost, ali imao je Spartak odgovor i posle serije Vesprema usledila je Spartakova za vraćanje zaostatka na -5. Serijom od 5:0 od 46' do 53' minuta Spartak je prišao na 30:25, a posle toga igralo se praktično gol za gol i u tom periodu priliku da zaigraju su imali neki igrači u obe ekipe koji su bili u drugom planu.

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Lojaničić i Županjac sa po četiri postignuta pogotka, rakocija je sinoć stao na tri, koliko su postigli i Ljubojević Perović i jelić. Golmani "putara" upisali su 7 odbrana.

Rukometaši Spartaka poraženi od Vesprema (36:29)

foto: SEHA liga

Vesprem - Spartak Vojput 36:29 (21:15)

Vesprem: Ivančik 5, Shuč 2, Ilić 3, Mikler (6 odbrana), Seitl 3, Nilson 3, Zeic 5, Ugalde, Marguč, Rodrigez, Sakal 2, Terzić 3, Tot 2, Alilović (3 odbrane), Fuzi 3, Slišković 5.

Spartak Vojput: Kosović, Peić Tukuljac 1, Đekić 5, Perović 3, Kežević 1, Ljubojević 3, Galfi 2, Lojaničić 4, Radulović (2 odbrane), Distol, Županjac 4, Jelić 3, Basarić 1, Rakocija 3, Čupić 2, Abadžić (5 odbrana)

Posle 17 odigranih mečeva u SEHA ligi Spartak ima 3 pobede, 1 nerešen susret i 13 poraza, čime je ostvario plasman na pretposlednje mesto na tabeli (10 bodova), odmah iznad Maks Šturmice (2 boda). Prvi je Vesprem sa 40 bodova iz 14 mečeva, drugi je Vardar sa takođe 40 bodova ali iz 16 mečeva, treća je ekipa PPD Zagreb koja ima 33 boda, koliko i Meškov iz Bresta.

U poslednjem kolu SEHA lige Spartak će u nedelju na svom terenu dočekati beloruski Meškov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2151
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

seha liga

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.