Komentara: 0
Pregleda: 2145

Rukometaši Spartaka poraženi od Meškova (28:35)

22.02.2016. u 16:28h
Izvor: TV Subotica
Rukometaši Spartak Vojputa dočekali su Meškov Brest u okviru četrnaestog kola SEHA lige. Poslednji meč našeg predstavnika u ovom takmičenju izazvao je interesovanje subotičke publike pa se na tribinamama Hale sportova našlo oko hiljadu gledalaca.
Rukometaši Spartaka poraženi od Meškova (28:35)

U prvih deset minuta Spartak Vojput bio je sasvim ravnopravan protivnik, i nekoliko puta imao prednost protiv ekipe koja je u ovom trenutku četvrta u Seha Gasprom ligi.

Nakon pogodka Bojana Županjaca u desetom minutu rezultat je bio 8-7, ali je to bila i poslednja prednost domaćina. Sredinom prvog dela šampion Belorusije prvi put odlazi na plus tri a strelac je bio Simon Razgor. Nije to mnogo poremetilo ,,putare’’ koji su odigrali jedno od najboljih poluvremena u ovoj sezoni. U nekoliko navrata razlika je bila samo jedan gol  a u tridesetom minutu Šilovič pogađa za 16-18.

Gosti su u nastavku zaigrali mnogo angažovanije i pokazali svoju snagu. Posle deset minuta igre imali su šest golova prednosti i trener subotičke ekipe, Branislav Zeljković zatražio je tajm- aut. Stvari su se promenile utoliko što su rukometaši Spartak Vojputa uspeli da zaustave serije protivnika ali je pobednik već bio odlučen.

Zeljković je i ovoga puta pružio priliku mladim igračima da osete draž igre protiv velike ekipe. Rakocija se ranije nametnuo a na ovom meču uspeli su da se upišu u strelce i Galfi i Peić Tukuljac. U samoj završnici, u mirnijem ritmu viđeni su lepi potezi i nadahnute akcije na obe strane što je Subotička publika umela da pozdravi aplauzima. Meč je završen rezultatom 28-35.

Najbolji strelac u pobedničkom timu bio je srpski internacionalac Rastko Stojković koji je postigao pet golova a Baranau, Nikolenkao u Kristopans pratli su ga sa po četiri. U ekipi Spartak Vojputa Bojan Županjac upisao se u strelce čak osam puta dok je pet golova postigao Miloš Lojaničić.

Spartak Vojput - Meškov Brest 28:35 (16:18)

Spartak Vojput: Kosović, Peić Tukuljac 1, Đekić 3, Perović 1, Knežević 2, Ljubojević 1, Galfi 1, Lojaničić 5, Radulović (7 odbrana), Distol, Županjac 8, Jelić 3, Basarić 2, Rakocija 1, Čupić, Abadžić (2 odbrane).

Meškov Brest: Pešić (6 odbrana), Babichev 3, Kulak, Kristopans 4, Kamyshyk 1, Patotski (2 odbrane), Nikulenkau 4, Stojković 5, Atman 3, Shumak 3, Vukić 3, Baranau 4, Razgor 2, Selvasiuk, Shylovich 3.

Rukometaši Spartaka sezonu u Regionalnoj ligi završili su na pretposlednjem mestu sa 10 osvojenih bodova, odnosno tri pobede, jedan nerešni susret i 14 poraza. Šampion SEHA lige u sezoni 2015/16 je mađarski Vesprem, drugi je skopski Vardar i treći PPD Zagreb.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2145
Povezane teme

rukomet

rukometni klub spartak vojput

seha liga

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.