Komentara: 2
Pregleda: 2087

Rukometaši počeli pripreme uz velike promene u timu

02.09.2020. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Rukometni klub „Spartak“ počeo je pripreme za novu sezonu sa izmenjenim igračkim kadrom. Na klupi je ostao Slaviša Laković, a stigla su i prva pojačanja kako bi se ostvario cilj - opstanak u superligaškom društvu.
Rukometaši počeli pripreme uz velike promene u timu

Pandemija je polovinom marta prekinula sva sportska dešavanja, pa tako i šampionat Srbije u rukometu. Spartak, iako je imao velikih poteškoća prošle sezone pokazao je da se i pored dosta muka može igrati lepo i ostvariti dobar rezultat. Pozicionirao se tim Slaviše Lakovića u zlatnu sredinu i bilo je pitanje na kojoj poziciji od pete do osme će okončati šampionat, ali koronavirus je nametnuo pravila i omeo plavo – bele u ostvarenju plana.

Epidemijološka situacija u Srbiji se malo stabilizovala, pa su se ekipe polako počele vraćati svojim svakodnevnim obavezama i pripremama za nove izazove. Među poslednjima u pripreme za novu sezonu,  čiji početak je zakazan za oktobar, krenuli su i rukometaši Spartaka. Slaviša Laković ostao je na klupi, ali je igrački kadar pretrpeo velike promene. S obzirom na dobar rad u klubu i veliko zalaganje igrača nekolicina njih je pronašla inostrane angažmane i otišla u veće domaće klubove. Šukić će karijeru nastaviti u Španiji, Kurteš prelazi u Vojvodinu, Vuković u Radnički iz Niša.

Rukometaši počeli pripreme uz velike promene u timuU međuvremenu rukovodstvo kluba se pobrinulo da veoma bitni igrač produže saradnju, a angažovana su i prva pojačanja.

- Uroš Kojadinović, Bogdan Đurović i kapitena Stefan Arđelan produžili su ugovore, a doveli smo i prva pojačanja. Ilija Petrović povratnik iz Slovenije je potpisao ugovor i Mihailo Stošljević nekadašnj igrač Crvene zvezde. Biće tu još dolazaka jer nam su nam neophodna pojačanja do stvarimo ono što smo isplanirali, a to je da u ovoj situaciji uspemo  izboriti opstanak u Superligi Srbije – objašnjava Boris Vuković, sportski direktor Spartaka.

Uz konsolidaciju igračkog kadra neophodno je da se i Upravni odbor kluba pojača, ali i pronađu pravi sponzori.

- Spartak je i dalje bez predsednika kluba, ali i bez dobrog sponzora koji bi nam omogućio lakše funkcionisanje i bio sigurnost za još bolji rad i ostvarenje rezultata. Uputili smo molbe i lokalnoj samoupravi za pomoć, te se nadam da ćemo uspeti prebrodti ovaj period – izneo je Vuković probleme koji prate klub.

Spartak će kompletne pripreme odraditi u Subotici kako bi spremno dočekao prvenstvo koje počinje u oktobru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2087
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.