Komentara: 0
Pregleda: 1331

Rukomet: Spartak podelio bodove sa Požarevcem na startu prvenstva

24.09.2017. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartak Vojputa na startu nove sezone odigrali su nerešeno 26:26 sa Požarevcem. Iako su Subotičani većim delom utakmice imali prednost u poslednjim sekundama su je ispustili i podelili bodove sa gostima.
Rukomet: Spartak podelio bodove sa Požarevcem na startu prvenstva

Iskusnija ekipa Požarevca od starta je krenula ozbiljnije početkom prvog dela imala prednost. Nije se na to osvrtala mlada ekipa Putara i za kratak period serijom od 3 gola stigla je do izjednačenja 5:5. Nizali su se gol za gol na obe strane. Spartak Vojput je bio u prednosti, ali su gosti svaki napad koristili uspešno ii nisu dozvolili Subotičanima da se odlepe. 

U finišu prvog dela Kurteš je dva puta zatresao meržu Požarevca i doneo prednost svom timu od dva gola. Na drugoj strani Nikolić je bio precizan i postavio rezultat poluvremena 12:10.

Nastavak susreta done je izuzetno dobru igru Spartak Vojputa koji je u jednom trenutku imao prednost od četiri gola. Ipak iskustvo gostujućeg tima došlo je ponovo do izražaja i rezultat je bio smanjen na 19:18. U poslednjih 10. Minuta utakmice vodila se velika borba. Požarevljani su izjednačili kod rezultata 20:20. Kurteš je ponovo doveo Subotičane u vođstvo, anulirao je prednost domaćina Nikolić, međutim Radosavljević je sa dva gola povisio na 23:21.

Vodila se velika borba, Spartak je kontrolisao igru i držao stečenu prednost. Dva minuta pre kraja Subotičani su imali prednost od 26:25. Priliku da poveća prednost na dva gola razlige propustio je Potpara nepreciznim šutem, što su gosti iskoristili u poslednjim sekundama susreta i golom Čavaljuge stigli do izjednačenja i osvojenog boda na startu šampionata.

Posle utakmice proglašen je najbolji pojedinac prema odluci trenera. Ovoga puta priznanje je pripalo Marku Čavaljugi kapitenu Požarevca.

Spartak Vojput – Požarevac 26:26 (12:10)

Spartak Vojput: Trivunov, Bošković, Peić Tukuljac, Pernar 5, Gačević 1, Mikić, Potpara 6, Egić, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 8, Leovac, Stefanović, Petrović 2, Kurteš 4, Abadžić.

Požarevac:  Đorđević, Knežević 3, Galfi, Marković, Jokić 4, Veljković, Nikolić 5, Stojković, Popović, Čavaljuga 3, Marić 3, Janketić, Stolić, Todorović 3, Dimić 2, Avramović 3.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1331

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.