• Pregleda: 1724

RPK Subotica domaćin tribine za poljoprivrednike

Odbor za poljoprivredu Regionalne privredne komore Subotica u saradnji sa Narodnom bankom Srbije organizovao je tribinu za poljoprivredne proizvođače. Tribina je održana u okviru programskih aktivnosti RPK Subotica koje se realizuju zajedno sa malim i srednjim preduzećima i drugim radnim organizacijama.
RPK Subotica domaćin tribine za poljoprivrednike

Odbor za poljoprivredu tokom 2016. godine ima nameru da pokrene niz značajnih pitanja koja su u interesu razvoja poljoprivrede, a na današnjoj tribini bilo je reč o tri teme koje su aktuelne, a odnose se na finansiranje i investiranje u poljoprivredu:  kreditiranje poljoprvirede, dobrovoljni penzioni fondovi i evropski fondovi za poljoprivredu.

Činjenica je da je poljoprivreda tokom godina bili zanemarena, iako je jedan od motora koji pokreće posrnulu privredu Srbije. Reorganizacijom komorskog sistema, veliki značaj pridaje se edukaciji poljoprivrednika i podizanju nivoa njihove konkurentnosti na tržištu. Iz tog razloga u RPK Subotica veruju da su pristupni evropski fondovi namenjeni poljoprivrednicima budućnost razvoja ove grane ali i privrede naše zemlje.

Regionalna privredna komora planira da u predstojećem periodu organizuje dodatnu edukaciju o načinu apliciranja i pisanja projekata za pristupne fondove EU namenjene poljoprivrednicima.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
Vesko Odgovori
Kako mozete pomoci poljoprivrednicima, da budu malo vece cene zitarica kao i tovljenika, koje
su dosta na njihovu stetu, dok trgovci najbolje prolaze. Predpostavljam da je bilo napredno pre
davnje, za mlađe i starije i sigurno su svi poseticoci prezadovoljni i mirna Backa.Onima sto nele
galno koriste neke drzavne parcele nije potrebna tribina i savetovanje. Da li je mozda bilo pred
stavnika nekih velikih poljop. kombinata?
drapo Odgovori
@ Vesko
A ti se Vesko u sve razumeš !!! I u politiku, u u poljoprivredu i u sport, i u društvo i u ekonomiju ...Da nisi možda neki od novijih potencijalnih DR ??? Jako si pametan !!! Molim te,poštedi nas od tvojih svakodnevnih , nepotrebnih komentara ...
kokan Odgovori
Vesko opismeni se. PRETPOSTAVLJAM
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.