Komentara: 0
Pregleda: 2020

Rođendanski program Fondacije "Danilo Kiš" od 18. do 23. maja

18.05.2020. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
Ovog maja, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" obeležava 15 godina postojanja i rada sa mladima. Tim povodom, prijatelji, saradnici i radioničari Fondacije pripremili su brojne rođendanske sadržaje koji će biti emitovani putem Fejsbuk stranice, među kojima i jedno iznenađenje.
Rođendanski program Fondacije "Danilo Kiš" od 18. do 23. maja

Ovog ponedeljka, 18. maja, svi zainteresovani će moći da učestvuju u radionici ličnog razvoja pod nazivom "U šta god verovali, u pravu ste!", koju će održati Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka radionica i Omladinskog kluba.

U utorak, 19. maja, ljubitelji muzike, filozofije i filma dobiće na čitanje i analizu tekst pod nazivom "Da li je rok muzika umetnost?" profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja ovog Kluba, a potom će imati priliku da učestvuju u filozofskoj onlajn raspravi.

Za sredu, 20. maj, Ivana Žunić, nekadašnja polaznica Kiš teatra, za sve ljubitelje pozorišta snimila je svoje kazivanje pesme "Sadejstva" Šarla Bodlera, u prevodu Borislava Radovića.

Četvrtak, 21. maj, rezervisan je za program "Otvorena scena" u okviru kojeg se promovišu mladi muzičari Subotice. Publika će ovog puta imati priliku da posluša nastup Davora Kneževića, u okviru prošlogodišnje "Otvorene scene".

Petak je dan za književnost, te će članovi Književnog kluba i ovog 22. maja nastaviti s radom na stilskim vežbama, a svi zainteresovani mogu da se priključe, tako što će se javiti putem poruke za više informacija.

Za subotu, 23. maj, Fondacija je pripremila i jedno iznenađenje. U pitanju je Onlajn galerija Fondacije u kojoj su izložena dela vizuelnih umetnika Subotice, kao i radovi učenika likovnih i grafičkih smerova Politehničke škole. Ovoga puta svi zainteresovani će moći da pogledaju radove Denisa Piukovića, maturanta Politehničke škole na smeru Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda.

- Iako ovaj rođendan slavimo na neuobičajen način, pozivamo vas da i vi budete deo ove proslave. Pored radioničarskog programa, imamo za vas i nekoliko iznenađenja. Naši dragi prijatelji, saradnici i radioničari pripremili su kratke video poruke povodom rođendanskog programa Fondacije, koje nam ove nedelje šalju iz našega grada Subotice, preko Zagreba, pa čak iz udaljene Patagonije - poručuju iz Fondacije "Danilo Kiš".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2020

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.