Komentara: 2
Pregleda: 2599
Foto

Rezidba loze na dan Svetog Vinka

22.01.2018. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Vinari viteškog reda "Arena Zabatkiensis" izašli su danas u vinograd Boni Lasla u Radanovcu i, tradicionalno, probnim orezivanje loze videli kakva godina očekuje vinogradare Subotičko-horgoške peščare. 
Rezidba loze na dan Svetog Vinka

Sudeći po preseku, blaga zima nije poremetila zasade vinove loze i ukoliko ne bude mrazeva u martu i aprilu, možemo očekivati dobar rod grožđa.

- Zima još nije prošla, a do sada je bila slaba i nikakva, te opasnosti za lozu nije bilo. Nadamo se da neće biti većih iznenađenja, ali opet je suviše rano da dajemo velike prognoze - kaže domaćin Boni Laslo, koji na pet hektara vinograda gaji sovinjon blak, merlo, širaz, ali i rezistentne sorte, koje ne prska, jer u budućnosti želi da se bavi bioproizvodnjom.

Rezidba loze na dan Svetog Vinka

Ukoliko se toplo vreme nastavi, vinogradari će možda imati problema sa insektima, pepelnicom i drugim gljivičnim bolestima, te će morati da na razne načine zaštite lozu.

- Za sada je loza u mirovanju, ali ako i februar bude ovakav i bude više od osam stepeni, to bi, u zavisnosti od sorte, moglo loše da utiče na dalje prezimljavanje okaca. Bilo bi dobro da malo zahladi ovih dana - dodaje vinogradar Petar Čuvardić.

Da bi vinograd Boni Lasla bio jak i snažan, na njegov čokot obešen je par kobasice.

Rezidba loze na dan Svetog Vinka

Izvor: Subotica.com
Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka Rezidba loze na dan Svetog Vinka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2599
Povezane teme

vitezovi vina

Sveti Vinko

dan svetog vinka

arena zabatkiensis

rezidba loze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.