Komentara: 1
Pregleda: 7663

Revijalni program FEF-a: Četiri domaća hita za vikend

23.07.2015. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Festival evropskog filma na Paliću zvanično se završava sutra, a već tokom vikenda na Paliću će biti prikazana četiri domaća hit naslova - "Ničije dete", "Enklava", "Mali Budo" i "Bićemo prvaci sveta".
Revijalni program FEF-a: Četiri domaća hita za vikend

Film "Ničije dete" Vuka Ršumovića je baziran na čudesnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje. Film je do sada osvojio 20 nagrada širom sveta, uključujući četiri nagrade na poslednjem FEST-u i tri na renomiranom Filmskom festivalu u Veneciji.

"Enklava" obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Ovaj fascinantni film reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, publika renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi je krajem juna proglasila je za najbolji u takmičarskom programu!

U urnebesnoj komediji "Mali Budo", Drago, hirurg iz Podgorice, tokom operacije pravi grešku i ubija jedinog sina šefa lokalne mafije. Sada je njegov jedinac Budo u opasnosti i Drago odlučuje da ga pošalje u Beograd, pod zaštitu svog prijatelja iz studentskih dana. "Mali Budo" je jedan od najgledanijih filmova u Srbiji u proteklih godinu dana, kao i "Bićemo prvaci sveta", fenomenalni film o rađanju i usponu jugoslovenske košarke.

Raspored projekcija:

Kafe bioskop Velika terasa

Subota: 21h Enklava / 23h Ničije dete
Nedelja: 21h Ničije dete / 23h Enklava

* ulaz besplatan

Letnji bioskop "Abazija"

Subota: 21h Mali Budo
Nedelja: 21h Bićemo prvaci sveta

* ulaz 100 dinara

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7663
Povezane teme

velika terasa palić

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

letnja pozornica

revijalni program

abazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.