Komentara: 3
Pregleda: 3135

Restauracija uživo u Gradskom muzeju

23.02.2016. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
Restauracija uživo u Gradskom muzeju

Ljubitelji umetnosti imaju priliku da prisustvuju restauraciji uživo svakog radnog dana Gradskog muzeja Subotica. Restauracija se izvodi u sklopu izložbe pod nazivom “Radovi bečkih baroknih majstora u Vojvodini “, autorke Žužane Korhec Pap. Iz Muzeja za početak marta najavljuju i novu izložbu kojom će prikazati jedan deo svoje zbirke koja sadrži i dela velikana poput Ivana Konjovića i Save Šumanovića.

Izložba “Radovi bečkih baroknih majstora u Vojvodini” u Gradskom muzeju Subotica biće postavljena do kraja leta. Na njoj je prikazano oko 20 slika, od kojih je 12 restaurirano, a za sve vreme trajanja izložbe slike se restauriraju uživo pred publikom. Na izložbi su prikazana dela Petera Štrudela, Martina Altomontea, Jozefa Orienta, Feliksa I. Lajhera, Martina Johana Šmita i drugih majstora.Slike koje su prikazane na ovoj izložbi su prvenstveno vlasništvo rimokatoličke crkve, ali ima među njima i dela iz zbirke muzeja.

Za početak marta istoričarke umetnosti dr Olga Kovačev Ninkov Ljubica Vuković Dulić pripremaju izložbu jugoslovenskih autora iz međuratnog i posleratnog perioda. Radi se o izložbi kojom će biti prikazan jedan deo likovne zbirke Gradskog muzeja Subotica, a koji obuhvata i radove nekih od najvećih umetnika iz naše zemlje, poput: Ane Bešlić, Ivana Konjovića i Save Šumanovića.

Gradski Muzej Subotica otvoren je za posetioce od utorka do subote od 10-18 časova, na adresi Trg Sinagoge 3.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3135
Povezane teme

Gradski muzej Subotica

restauracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.