Komentara: 5
Pregleda: 3221

Republička izborna komisija proglasila listu „Mađarska sloga"

14.09.2022. u 16:55h
Izvor: RTV Pannon
Lista se nalazi na prvom mestu na biračkom listiću za izbore za mađarski nacionalni savet.
Republička izborna komisija proglasila listu „Mađarska sloga"
Foto: Edvard Molnar

Republička izborna komisija u utorak je proglasila listu „Mađarska sloga". Nosilac liste je Arpad Fremond, diplomirani učitelj i potpredsednik SVM-a. U Srbiji će 13. novembra biti održani izbori za savete nacionalnih manjina. Predstavnici se biraju na mandat od četiri godine.

Listu „Mađarska sloga" za novembarske izbore saveta nacionalnih manjina podržalo je svojim potpisima 5.032 birača. Na listi se nalazi 35 imena. Između ostalog, na listi su novinari Erika Kabok i Andraš Gustonj, Silvija Lajko, agroinžinjer, Ramona Tot, nastavnica mađarskog jezika i književnosti, Ildiko Lovaš književnica i Noemi Bonifart ekonomista.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je nakon predaje potpisa izjavio da će u narednim sedmicama sakupiti i rezimirati rezultate iz prethodnih godina, ali i izneti zadatke i planove koji se odnose na budući period.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3221

Povezana vest

Povezane teme

mađarska nacionalna zajednica

izbori za nacionalne savete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.