• Pregleda: 3139

Renovirana ambulanta na Paliću

Renovirana ambulanta na Paliću počela je s radom u ponedeljak, po ustaljenom radnom vremenu, dok se laboratorijske usluge pacijentima pružaju od danas.
Renovirana ambulanta na Paliću

Tokom oktobra, u jedinoj ambulanti na Paliću renovirano je odeljenje opšte medicine, na kojem su sanirani podovi, okrečeni zidovi i ofarbana vrata. Prema rečima Mihaele Budimski, portparolke Doma zdravlja Subotica, troškovi radova iznosili su 330.000 dinara, a obezbeđeni su iz sredstava Doma zdravlja. 

- Nakon završenog renoviranja, koje je trajalo od 8. do 28. oktobra, zdravstvena ambulanta Palić počela je s radom u ponedeljak, kako je i bilo planirano. U ambulanti opšte medicine sanirani su podovi, koji su bili u lošem stanju, obavljeno je krečenje, kao i farbanje ulaznih vrata. Svake godine izvodimo radove i za ovu godinu mogu da kažem da smo završili sa renoviranjem, dok od sledeće godine počinjemo ispočetka - kaže Budimski.

Na odeljenju opšte medicine u ambulanti na Paliću, rade četiri lekara u dve smene na ukupno 10.000 pacijenata, koliko ova ustanova ima zdravstvenih kartona. Tokom renoviranja, ovi pacijenti odlazili su na preglede kod izabranih lekara u tri ambulante, odnosno Radanovac, Ogranak VI i Hajdukovo. Zbog toga što je jedina, ali i dotrajala, Budimski kaže da Dom zdravlja pokušava da pronađe rešenje za izgradnju nove ambulante na Paliću.

- Kao i sve naše ambulante koje su stare, tako je i ova na Paliću, stoga pokušavamo da pronađemo rešenje sa Gradom Subotica, kao našim osnivačem, za izgradnju nove ambulante koja bi bila prostranija i komfornija, kako za naše pacijente, tako i za zdravstvene radnike - poručila je Budimski.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Palicanin Odgovori
Sta je tu renovirano? Izgleda isto 40god!!!
Tradicija Odgovori
Renovirano bar nesto dok ne bude neka EU donacija da se napravi nova ambulanta. Lep je Palic, a ova ambulanta je bas u centru Palica. Isao sam kod Doktorice Sarovic kada sam bio mali ...
Radomir
Doktorki ŠAROVIĆ , hvala do neba . Spasila je mnoge . Njenih bivših pacijenata ima danas kao profesora univerziteta i naučnika i u CERN - u i na Berkli univerzitetu !!
Opalac Odgovori
Nesto mi skupo deluje to krecenje od 3000 evra...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.