Komentara: 4
Pregleda: 4337

Renovirana ambulanta na Paliću

01.11.2018. u 16:37h
Izvor: Subotica.com
Renovirana ambulanta na Paliću počela je s radom u ponedeljak, po ustaljenom radnom vremenu, dok se laboratorijske usluge pacijentima pružaju od danas.
Renovirana ambulanta na Paliću

Tokom oktobra, u jedinoj ambulanti na Paliću renovirano je odeljenje opšte medicine, na kojem su sanirani podovi, okrečeni zidovi i ofarbana vrata. Prema rečima Mihaele Budimski, portparolke Doma zdravlja Subotica, troškovi radova iznosili su 330.000 dinara, a obezbeđeni su iz sredstava Doma zdravlja. 

- Nakon završenog renoviranja, koje je trajalo od 8. do 28. oktobra, zdravstvena ambulanta Palić počela je s radom u ponedeljak, kako je i bilo planirano. U ambulanti opšte medicine sanirani su podovi, koji su bili u lošem stanju, obavljeno je krečenje, kao i farbanje ulaznih vrata. Svake godine izvodimo radove i za ovu godinu mogu da kažem da smo završili sa renoviranjem, dok od sledeće godine počinjemo ispočetka - kaže Budimski.

Renovirana ambulanta na Paliću

Renovirana ambulanta na Paliću

Na odeljenju opšte medicine u ambulanti na Paliću, rade četiri lekara u dve smene na ukupno 10.000 pacijenata, koliko ova ustanova ima zdravstvenih kartona. Tokom renoviranja, ovi pacijenti odlazili su na preglede kod izabranih lekara u tri ambulante, odnosno Radanovac, Ogranak VI i Hajdukovo. Zbog toga što je jedina, ali i dotrajala, Budimski kaže da Dom zdravlja pokušava da pronađe rešenje za izgradnju nove ambulante na Paliću.

- Kao i sve naše ambulante koje su stare, tako je i ova na Paliću, stoga pokušavamo da pronađemo rešenje sa Gradom Subotica, kao našim osnivačem, za izgradnju nove ambulante koja bi bila prostranija i komfornija, kako za naše pacijente, tako i za zdravstvene radnike - poručila je Budimski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4337

Povezana vest

Povezane teme

renoviranje

dom zdravlja subotica

ambulanta palić

mihaela budimski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.