Komentara: 5
Pregleda: 6599

Renovirana 2 kupatila na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Subotica

27.06.2013. u 14:28h
Izvor: RTV City
Zahvaljujući donaciji Rotari kluba Subotica, mali pacijenti Odeljenja za pedijatriju Opšte bolnice, koji boluju od zaraznih bolesti, i njihovi roditelji, ubuduće će imati adekvatne uslove za održavanje lične higijene tokom boravka u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sredstvima koje su Rotarijanci prikupili, kompletno su renovirana dva kupatila.
Renovirana 2 kupatila na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Subotica

U kupatilima su zamenjene sve instalacije, postavljene su nove keramičke pločice i sanitarije. Ukupna vrednost  investicije je 650.000 dinara, od čega je polovina sredstava prikupljena u okviru humanitarne akcije Rotari kluba Subotica na Berbanskim danima a polovina su lične donacije članova.

Na Dečijem odeljenju ima još mnogo toga da se uradi kako bi se bolesnoj deci omogućio što veći komfor i kvalitetniji boravak u bolnici dok traje lečenje. Najveći problem predstavljaju preostala dva kupatila i trpezarija, ali neophodna je i zamena podova, krečenje, nabavka monitora za praćenje vitalnih znakova, dečiji spirometar, pulsni oksimetar...Svi oni koji su u mogućnosti i žele da pomognu, mogu uplatiti sredstva na račun bolnice koji je namenjen za donacije.

Na Dečijem odeljenju, leče se deca uzrasta od sedam dana do 18 godina, koja u bolnici borave u proseku 4,5 dana. Godišnje se hospitalizuje 1.500 mališana i obavi se 10.000 specijalističkih pregleda.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6599
Povezane teme

rotary klub palić

rotary klub

poklon rotary kluba

donacija rotary kluba palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.