Komentara: 4
Pregleda: 3728

Rekonstrukcija Vodozahvata 1 za veći kapacitet i pouzdanije vodosnabdevanje 

12.09.2016. u 17:57h
Izvor: Subotica.com
Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ od 1. septembra izvodi radove na rekonstrukciji centralnog kompleksa Vodozahvat 1. Rok za završetak radova je godinu dana. 
Rekonstrukcija Vodozahvata 1 za veći kapacitet i pouzdanije vodosnabdevanje 

Azbestne cevi stare oko pola veka, zamenjuju se pouzdanijim cevima od polietilena. Projektom je predviđena rekonstrukcija u dužini od 6km, a izvođenje radova je, kao i na prethodnim projektima, povereno preduzeću „Graditelj NS“. Rekonstrukcija cevovoda deo je projekta „Unapređenja voda Grada Subotice“, čija je  ukupna vrednost oko 768 hiljada evra.

- Projekat podrazumeva još dve komponente, polaganje optičkih kablova između svih bunara u dužini od oko 8 km, što će omogućiti upravaljanje i monitoring bunarima, kao i zamenu potisnog cevovoda prema distributivnoj mreži. Radovi će se vršiti na delu koji je oštećen u dužini od oko 66m - kaže Goran Mijatović, rukovodilac Jedinice za realizaciju projekta u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Rekonstrukcijom će biti povećan kapacitet i obezbeđeno pouzdanije snabdevanje.

- Hidraulički  kapacitetet dosadašnjeg cevovoda nije bio dovoljan, oko 320 do 330 litara u sekundi. Izgradnjom tri prstena dobićemo na povećanju hidrauličkog kapaciteta od 400 litara u sekundi, koji će odgovarati tretmanu voda.  Dobićemo cevovod koji je dobrog kvaliteta i čije je rok trajanja 50 godina. Ako se desi havarija na  sadašnjem cevovodu naša usluga je vrlo ograničena, jer je nema prstenastog sistema pa jednim kvarom na cevovodu ispada više bunara što stvara problem u vodosnabdevanju grada. Predviđeno tehničko rešenje na novom cevovodu će omogućiti da kod bilo kog kvara skoro svi bunari ostanu u funkciji - dodaje Mijatović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3728
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

radovi na vodovodnoj mreži

magistralni vodovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.