Komentara: 0
Pregleda: 1305

Registrovana prva polenova zrna ambrozije u vazduhu

13.07.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje sva drveća, korovi i trave beležili su nisku koncentraciju polena u vazduhu, a registrovana su i prva polenova zrna ambrozije, što ukazuje da se uskoro očekuje početak cvetanja ovog jakog alergena.
Registrovana prva polenova zrna ambrozije u vazduhu

Prva polenova zrna ambrozije u vazduhu registrovana su prošle nedelje, pokazali su rezultati aeropalinološkog ispitivanja Zavoda za javno zdravlje Subotica, što je uobičajeno za ovaj period godine, dok će se kontinuitet cvetanja ove korovske biljke koja može da izazove veoma jake alergijske reakcije uspostaviti od sredine meseca.

Kada su u pitanju ostala drveća, korovi i trave koje cvetaju u ovom periodu godine, poput čempresa, četinara, lipe, konoplje, štireva, bikvica, kiselica i koprive, tokom protekle sedmice beležili su nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, sva drveća, korovi i trave imaće nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1305

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

cvetanje ambrozije

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.