Komentara: 7
Pregleda: 5603
Foto

Regionalna privredna komora nagradila najbolje

21.12.2018. u 18:28h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održana je peta sednica Parlamenta privrednika Severnobačkog upravnog okruga, na kojoj su uručene nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona, kao i nagrade za regionalnog poslovnog lidera za ovu godinu.
Regionalna privredna komora nagradila najbolje

Nagrade Regionalne privredne komore dobile su tri firme - “Geneza” iz Kanjiže, “Gordon”  i “Interšped” iz Subotice, kao i dva pojedinca, Milorad Štavljanin za doprinos razvoju privrede u  oblasti turizma i Ištvan Nađ iz firme “Yumol”. 

Privredna komora je ove godine dodelila i jubilarna priznanja preduzećima “Potiski Vodovodi” iz Horgoša, “Chemos” sa Palića, kao i JKP “Čistoća i zelenilo”. Za  uspešnu saradnju nagrađeni su “Contitech Fluid” i “Tatravagonka Bratstvo”.

Kao lideri na nivou Srbije proglašeni su Jožef Mičis, direktor preduzeća „Termometal“ iz Ade, Predrag Đurović iz Sente i Mirjana Ivanović, direktorka Livnice iz Bačke Topole.

U okviru radnog dela pete sednice Parlamenta privrednika podnet je izveštaj o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama. Predsednik Parlamenta privrednika, Mitar Nikolić poručio je da će i u narednoj godini među prioritetima biti pružanje podrške inicijativi za smanjenje poreza i doprinosa na lične dohotke.

- Trudićemo se da se naše inicijative usvoje i da se projekat smanjenja poreza i doprinosa sa 63 odsto, u narednih pet godina smanji na 46 odsto. Takođe, ostaju i inicijative koje se odnose na smanjenje poreza na dobit korporacije, tražićemo da se sadašnjih 15 vrati na 10 odsto, kao što je to bilo ranije - istakao  je Nikolić.

Regionalna privredna komora nagradila najbolje

Direktor Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović, predstavio je plan rada i finansijski plan Regionalne privredne komore za 2019. godinu. Na sednici su jednoglasno usvojene i tri inicijative koje Regionalna privredna  komora upućuje lokalnim samoupravama.

-  Prva inicijativa  je da se završi državni put 2 B redni broj 300 prema Senti i Kanjiži koji skraćuje put za jedno 20 km robe, usluga i kapitala. Druga inicijativa je saradnja oko realizacije projekta “Panonska osmica”, odnosno izgradnje biciklističke staze koja povezuje Kanjižu, Kapetanski rit, Ludoško jezero, Palić i Kelebiju u dužini od oko 100 km, koja je ušla u projekte Evropske unije. Treća inicijativa, koja je jednoglasno usvojena, odnosi se na mogućnosti oko projekta koji smo nazvali “Tiha reka i neukroćeni vrhovi”, gde su uključene komore iz mađarske županije Čongrad, Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga i komore iz Crne Gore - rekao je Vojinović.

Izvor: Subotica.com
Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga Sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5603
Povezane teme

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.