Komentara: 0
Pregleda: 3516

Regionalna deponija uskoro?

20.04.2010. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
<p>Generalni projekat za izgradnju regionalne deponije pro&scaron;ao je reviziju u Novom Sadu. Sledeći korak je da Skup&scaron;tina grada usvoji odluku o izgradnji regionalne deponije koja treba da se radi u saradnji sa postojećim gradskim deponijama u op&scaron;tinama Senta, Čoka, Kanjiža, Malji Iđo&scaron;, Bačka Topola i grad Subotica.</p>
Regionalna deponija uskoro?

Najpogodnija lokacija za izgradnju regionalne deponije je na Bikovačkom putu dva kilometra udaljena od naselja Orom. Stanovnici Bikova i Oroma ne žele u blizini deponiju, jer im niko nije objasnio da li će njena izgradnja da negativno utiče na okolinu.U Mesnim zajednicama "Bikovo" i "Orom" kažu da ih niko nije upoznao sa planom izgradnje regionalne deponije. Ne žele deponiju u blizini, jer ne znaju da li će imati negativan uticaj po okolinu, kao i same salaše.U preduzeću "Regionalna deponija" objašnjavaju da je generalni projekat prošao reviziju.Kada lokalni parlament Subotice usvoji odluku o izgradnji deponije, trebalo bi da se krene sa izradom Plana detaljne regulacije i izradom tehničke dokumentacije.Izgradnja kompletnog objekta sa reciklažnim centrom košta 30 miliona evra.U Regionalnu deponiju će se donositi otpad šest opština od 267.000 stanovnika, koji godišnje proizvode 80.000otpada.Svaka opština će imati po jednu transfer stanicu i sabirni centar, a Subotica tri sabirna centra.Sama izgradnja objekta ne bi trebalo da traje duže od godinu dana, ali problem je pribavljanje dokumentacije na koju se potrošilo već skoro tri godine, a da se nije pomaklo od početka, odnosno određivanja lokacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3516

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.