Komentara: 0
Pregleda: 3859

Reagovanje Okružnog suda

18.02.2009. u 18:17h
Izvor: RTV Yueco

Povodom članka objavljenog u dnevnom listu ''Kurir'' od dana 18.02.2009.godine pod naslovom ''Guzonjin sin'', a u cilju objektivnog informisanja javnosti, Okružni sud u Subotici saopštava da su neistiniti navodi izneti u citiranom članku, da je osumnjičeni Vedran L. iz Subotice, protiv kojeg je podneta krivična prijava u pravcu krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz odredbe čl.113 u vezi sa odredbom čl.30 Krivičnog zakonika, pušten na slobodu nakon navodnog razgovora roditelja osumnjičenog sa postupajućim istražnim sudijom Dankom Mandićem.

Naime, dana 16.02.2009.godine, pošto je saslušao osumnjičenog po osnovu navoda iz podnete krivične prijave protiv imenovanog, istražni sudija Danko Mandić je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na predložene svedoke, odnosno ometanja uspešnog vođenja ovog krivičnog postupka.

Branilac osumnjičenog Vedrana L. je u zakonskom roku izjavio žalbu na navedeno rešenje istražnog sudije. Vanraspravno veće Okružnog suda u Subotici je na svojoj sednici od 18.02.2009.godine izjavljenu žalbu odbrane osumnjičenog odbilo kao neosnovanu. Iz navedenog proizilazi da je osumnjičeni Vedran L. sada u pritvoru, u Okružnom zatvoru u Subotici.

Protiv osumnjičenog je u međuvremenu Okružno javno tužilaštvo u Subotici podnelo Zahtev za sprovođenje istrage u pravcu krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz odredbe čl.113 u vezi sa odredbom čl.30 Krivičnog zakonika po kom zahtevu Okružni sud u Subotici dalje postupa u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku. Ovim se Okružni sud u Subotici ograđuje od insinuacija iznetih na račun postupanja sudije Danka Mandića u predmetnoj krivičnoj stvari, a u citiranom članku dnevnog lista ''Kurir'' od dana 18.02.2009.godine.

Pročitajte kompletnu prethodnu vest o ovom slučaju:
Protiv napadača na košarkaša 84 prijave

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3859
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.