Komentara: 6
Pregleda: 4056

Razgrabljeni krediti Fonda za poljoprivredu u Subotici

15.03.2013. u 19:49h
Izvor: RTV
Za poslednju kreditnu liniju gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede u Subotici vladalo je najveće interesovanje od osnivanja ovog fonda, rečeno je Tanjugu u lokalnoj samoupravi.
Razgrabljeni krediti Fonda za poljoprivredu u Subotici

Kako je rekao izvršilac u ovom fondu Ivan Budinčević, za kreditnu liniju namenjenu prolećnoj setvi u maksimalnom iznosu od milion dinara interesovalo se 200 poljoprivrednika, dok je njih 87 podnelo zahtev, ali jedan broj njih nije dobio kredit zbog neregulisanih obaveza prema PIO fondu, što je bio jedan od uslova za dobijanje kredita.

Prema Budinčevićevim rečima, njih 60 je dobilo kredit, ali zbog ograničenosti sredstava maksimalni iznos kredita je smanjen.

"Interesovanje je bilo veliko, najveće od kako fond postoji. Svaki korisnik, osim ako nije tražio manji iznos, dobio je maksimalno 428.000 dinara. To znači da smo podelili svih 25 miliona dinara planiranih po ovom konkursu”, rekao je Budinčević Tanjugu.

Krediti namenjeni finansiranju prolećne setve, biće odobreni na period od četiri godine, sa jednom godinom grejs perioda, s kamatnom stopom u iznosu od dva procenta i ratama koje se vraćaju kvartalno.

Zbog velikog interesovanja u lokalnoj samoupravi najavljuju da će uskoro biti raspisani novi konkursi ovog fonda.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4056

Povezane vesti

Povezane teme

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.