• Pregleda: 3692

Razgrabljeni krediti Fonda za poljoprivredu u Subotici

Za poslednju kreditnu liniju gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede u Subotici vladalo je najveće interesovanje od osnivanja ovog fonda, rečeno je Tanjugu u lokalnoj samoupravi.
Razgrabljeni krediti Fonda za poljoprivredu u Subotici

Kako je rekao izvršilac u ovom fondu Ivan Budinčević, za kreditnu liniju namenjenu prolećnoj setvi u maksimalnom iznosu od milion dinara interesovalo se 200 poljoprivrednika, dok je njih 87 podnelo zahtev, ali jedan broj njih nije dobio kredit zbog neregulisanih obaveza prema PIO fondu, što je bio jedan od uslova za dobijanje kredita.

Prema Budinčevićevim rečima, njih 60 je dobilo kredit, ali zbog ograničenosti sredstava maksimalni iznos kredita je smanjen.

"Interesovanje je bilo veliko, najveće od kako fond postoji. Svaki korisnik, osim ako nije tražio manji iznos, dobio je maksimalno 428.000 dinara. To znači da smo podelili svih 25 miliona dinara planiranih po ovom konkursu”, rekao je Budinčević Tanjugu.

Krediti namenjeni finansiranju prolećne setve, biće odobreni na period od četiri godine, sa jednom godinom grejs perioda, s kamatnom stopom u iznosu od dva procenta i ratama koje se vraćaju kvartalno.

Zbog velikog interesovanja u lokalnoj samoupravi najavljuju da će uskoro biti raspisani novi konkursi ovog fonda.

Izvor: RTV

povezane teme

6
sekvestor Odgovori
gde mozemo pogledat kako smo prosli?
Gabor Odgovori
Da li je moguce da se ovakve vesti objave kada se proglasi konkurs, a ne kada se vec zatvori?
www.subotica.com Odgovori
radijalac Odgovori
Objavite javno rezultate, ima li farmera i na radijacu?
Gabor Odgovori
Ja se izvinjavam, svaki dan posecujem sajt ali nisam primetio.
мали радановац Odgovori
@radijalac
Има чобана колико хоћеш на Радијалцу.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.