Komentara: 0
Pregleda: 2842

Novi krediti za poljoprivrednike

01.02.2013. u 15:14h
Izvor: RTV Yueco
Poljoprivrednici u Vojvodini moći će da konkurišu za dodelu kredita za pet kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.
Novi krediti za poljoprivrednike

Od 3. februara, u okviru novog prolećnog ciklusa, krediti će biti dodeljeni za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, plastenika i staklenika, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu, te za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo saopštio je da će i ove godine biti nastavljena tendencija smanjivanja kamatne stope, koja će se kretati od jedan do dva odsto na godišnjem nivou.Krediti za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani sa najnižom kamatnom stopom od jedan odsto, dok je za ostale kredite predviđena stopa od dva odsto na godišnjem nivou, rekao je Jožef Sabo. Konkurs za nabavku nove mehanizacije, vinogradarstvo i pčelarstvo trajaće do 3. marta, dok će konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje, staklenika i plastenika trajati dok se ne iskoriste predviđena sredstva.

Detaljnije informacije o novim kreditnim linijama i potrebnoj konkursnoj dokumentaciji, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede: fondpolj.vojvodina.gov.rs.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2842

Povezana vest

Povezane teme

poljoprivrednici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.