Komentara: 2
Pregleda: 2928

Razgovor sa mladima na temu šta nakon srednje škole

14.05.2018. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Sa ciljem pružanja podrške maturantima za donošenje odluke o nastavku školovanja, u organizaciji Fondacije Tempus, u Hemijsko-tehnološkoj školi održane su radionice pod nazivom „Šta nakon srednje škole?“ i „Kako savladati tremu pred prijemni ispit?“
Razgovor sa mladima na temu šta nakon srednje škole

Radionica pod nazivom „Šta nakon srednje škole“ bila je namenjena kako onim učenicima završnih razreda koji su već doneli odluku, tako i onima koji se još uvek dvoume. Kroz jednoipočasovnu radionicu mentori su sa učenicima razgovarali o najvažnijim smernicama za donošenje odluke o nastavku obrazovanja ili pak izlasku na tržište rada.

- Sa učenicima ćemo proći važne korake pri donošenju odluke. Cilj je da se zajedno sa učenicima upoznamo sa tim kako izgleda proces donošenja odluke, šta su ključna pitanja koja sebi postavljaju u tom procesu i na koji način mogu da nađu potrebnu podršku. Nekada je to podrška u vidu informacija pa ćemo se baviti i različitim resursima koje mogu da koriste prilikom donošenja odluke, a isto tako i na koji način oni mogu da vide gde su oni u procesu i šta bi mogli da budu neki naredni koraci - rekla je Ružica Madžarević, mlađi savetnik za karijerno vođenje u Fondaciji „Tempus“.

U okviru druge radionice pod nazivom „Kako savladati tremu pred prijemni ispit?“ učenici su imali priliku da se upoznaju sa različitim načinima za prevazilaženje treme, kao i da osmisle sopstveni plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja prijemnog ispita.

- Trema je nešto što ne možemo da izbegnemo, to nije nešto na šta možemo da postanemo imuni, ali možemo da naučimo kako tremu možemo da kontrolišemo. Tokom radionice fokusiramo se na dva ključna aspekta prevazilaženja treme koji se odnose na kontrolisanje telesnih aspekata kao što je nervoza, mučnina, bol u stomaku, drhtanje glasa i ruku a sa druge strane, koje su to misli koje ih uznemiravaju i kako se mogu zaustaviti - objasnila je Madžarević.

Radionice su deo kampanje „Upis u škole 2018“ koju, širom Srbije, organizuje Fondacija „Tempus“ uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kampanja je usmerena na učenike koje čeka naredni nivo školovanja, a podrazumeva različite besplatne aktivnosti koje im mogu pomoći da se što lakše pripreme za taj životni period.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2928
Povezane teme

prijemni ispit

hemijsko tehnološka škola

radionica

besplatna radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.