Komentara: 10
Pregleda: 2838

Razgovor sa Evom Mikuškom o migracijama stanovništva Vojvodine sutra u SGSU

20.07.2017. u 10:35h
Izvor: Subotica.com
Razgovor sa Evom Mikuškom pod nazivom "Ostati ili otići: migracije stanovništva Vojvodine" održaće se sutra, 21. jula, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 20 časova. Razgovor se vodi u okviru drugog dela projekta "Oni koji odlaze". 
Razgovor sa Evom Mikuškom o migracijama stanovništva Vojvodine sutra u SGSU

Eva Mikuška je rođena u Subotici, a nakon diplomiranja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na odseku za geografiju, napušta zemlju 1992. godine i odlazi u Englesku. U novim životnim okolnostima, počinje novu akademsku karijeru fokusirajući se na metode učenja, a trenutno završava doktorske studije u ovoj oblasti.

Sa koleginicom Juditom Rafai, etnološkinjom i docentkinjom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici, piše stručni rad, uz istraživanje fenomena iseljavanja stanovništva Vojvodine, koje analizira kroz promenu broja dece u predškolskim i školskim ustanovama, ne samo iz pozicije nacionalnih manjina, nego sa aspekta celokupnog stanovništva ove regije. Istraživanje zahvata migracije stanovništva od perioda pre Prvog svetskog rata do današnjih dana.

U razgovoru Eva Mikuška, viša predavačica Univerziteta u Čičesteru (Engleska), predstaviće dosadašnje rezultate ovog istraživanja, a osvrnuće se i na svoja iskustva iz pozicije iseljenika iz Vojvodine. Sa njom će razgovarati Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja pedagoškinja SGSU.

Projekat "Oni koji odlaze" Savremene galerije Subotica sastoji se iz dva segmenta i nadovezuje se na izložbu "Granica je zatvorena", koja je bila predstavljena u ovoj kulturnoj instituciji maja 2016. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2838
Povezane teme

savremena galerija subotica

razgovor

jasmina jovančić vidaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.