• Pregleda: 1795

Razgovor sa autorima izložbe o subotičkim fasadama sutra u Savremenoj galeriji

Razgovor sa autorima izložbe o subotičkim fasadama sutra u Savremenoj galeriji

U okviru obeležavanja Dana evropske baštine, u Savremenoj galeriji Subotica će sutra, 24. septembra, biti održan razgovor sa Gaborom Demeterom i Željkom Vukelićem, autorima izložbe "Subotičke fasade: crteži i fotografije u ogledalu prošlosti", koja je otvorena u okviru programa proslave Dana grada.

Razgovor sa autorima, koji je početi u 18 časova, vodiće dr Leda Šiling, direktorka Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici i Miroslav Jovančić, kustos Savremene galerije Subotica.

Gabor Demeter i Željko Vukelić su značajni deo svojih karijera posvetili očuvanju kulturne baštine našeg grada, radeći u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Subotici, a njihova izložba tematizuje subotičke fasade, iz perspektive arhitekte i fotografa, reflektujući tako istoriju našeg grada u savremenom trenutku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Дејан Odgovori
Jako dobro zamišljeno,ali bi trebalo nešto povezati sa fasadama, a to je ovo: KAKO ZAUSTAVITI POD HITNO UNIŠTAVANJE FASADA ISPISIVANJEM KOJEKAKVIH GLUPIH PORUKA, A NEKADA I POLITIČKIH PAROLA U NAŠEM LEPOM GRADU SUBOTICA. IMA LI NEKO PLAN KAKO DA SE VEĆ USKORO PROCESUIRAJU TIH POJEDINCI I GRUPE UGLAVNOM MLADIH LJUDI.
ILI POSTAVITI KAMERE ILI DA SE PO SUBOTICI ŠETAJU POLICAJCI, JER OVI IZ KOMUNALNE TO NEĆE I NE MOGU JER RADE DO 21.SAT. TREBA SLEDITI DRUGE EU GRADOVE I VIDETI KAKO SU TO ONI REŠILI.OVO JE PRESKUPO ZA GRAD DA SE STALNO KREČI I OBNAVLJA SVAKA IŠARANA FASADA, TO SE ZAISTA MORA ZAUSTAVITI POD HITNO. ŠTA VREDI ŠTO IMAMO LEPE STARE ZGRADE, KADA SU ONE UNIŠTENE I ZA TO NEKO MORA KRIVIČNO DA ODGOVARA. SLAŽETE SE SUBOTIČANI ILI NE NE ? RECITE !
Realan Odgovori
Ako razgovor o fasadama ne preporodi grad ništa drugo neće. Fasade su garant napretka!
Avetinja
Je*es novac bez kulture. Subotica ima mnogo fasada sa kojima treba da se ponosi. Ovo je izlozba. Nema veze sa politikom. Ne razumem kako neko moze biti toliko jadan da u svaku vest ubaci svoje kukanje i politiku. To je vec bolest. Svako ti je kriv sem tebe. Majka, brat, grad, drzava.. sve je pogresno sem tebe? Pogledaj malo realno.
Mehdija Odgovori
Fasade su jedini spas! Samo napred, fasadama protivu siromastva i emigracije!
Marija Odgovori
Evo gledam ovaj program Savremene Galerije.SRAMOTA. Ona prethodna direktorica je zaista podilazila lakim i lokalnim narodnim masama. A ovo sto se nastavlja nema ni malo veze sa savremenoscu. Pa zar Vi stvarno mislite da su svi sugradjani toliko neobrazovani da im OVO prezentujete kao programa Savremene Galerije? Pa zar?? Steta novca ulozenog u sva vasa radna mesta neopravdana
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.