Komentara: 0
Pregleda: 2755
Foto

"Razglednica sa raspusta" - otvorena izložba fotografija subotičkih đaka

08.11.2023. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi danas je otvorena zložba fotografija pod nazivom "Razglednica sa raspusta", a autorima najuspešnijih radova uručene su nagrade.
"Razglednica sa raspusta" - otvorena izložba fotografija subotičkih đaka

Fondacija "Profesura" letos je raspisala konkurs digitalne fotografije pod nazivom "Razglednica sa raspusta", a učešće je uzelo više od 20 subotičkih škola.

- U medijima stalno čitamo kako učenici mnogo vremena troše na mobilne telefone praveći neke ružne i beskorisne sadržaje sa lošim porukama. Zato su članovi Fondacije "Profesura" došli na ideju da đacima ponude mogućnost da iskoriste mobilni telefon za nešto lepo, pa smo raspisali konkurs "Razglednica sa raspusta" - objašnjava Stela Šarović, profesorka književnosti i osnivač ove fondacije - Izložene su 53 fotografije u papirnoj formi, a pripremili smo i kratak film u kom su prikazani oni radovi koji, zbog loše rezolucije, nisu mogli biti izrađeni u papirnom obliku. Na fotografijama su prikazani portreti, pejzaži, značajni objekti, detalji iz prirode. Neke fotografije su nastale u Subotici, neke u drugim gradovima u zemlji, a đaci koji su putovali u inostranstvo slali su fotografije koje su nastale u državama koje su posetili.

"Razglednica sa raspusta" - otvorena izložba fotografija subotičkih đaka

Đak Biskupijske klasične gimnazije "Paulinum", David Ezek tokom petodnevnog boravka u Rimu, između ostalog, fotografisao je i glavnu zgradu Vatikana.

- Preko škole smo letos bili u Rimu i ova fotografija nastala je prilikom obilaska Vatikana. U crno beloj boji je i na njoj se može videti Bazilika svetog Petra - priča David - Nisam bio siguran da ću biti nagrađen, ali sam se potajno nadao pošto volim da fotografišem, a ovo je svakako potvrda da mi dobro ide.

"Razglednica sa raspusta" - otvorena izložba fotografija subotičkih đaka

Izložbu đačkih fotgrafija "Razgladnica sa raspusta" mogu pogledati svi zainteresovani sugrađani do srede (15. novembra), radnim danima do 15h, u Politehničkoj školi (učionica 21).

Izvor: Subotica.com
Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta" Izložba i dodela nagrada povodom konkursa "Razglednica sa raspusta"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2755
Povezane teme

konkurs

izložba fotografija

politehnička škola

stela šarović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.