• Pregleda: 3732

Raspisan konkurs za izbor najlepših bunjevačkih preljskih pesama i prelja

U susret obeležavanju nacionalnog praznika "Dan Velikog prela 2016" Bunjevački nacionalni savet raspisao je dva konkursa. Konkursi se odnose na izbor najlepše bunjevačke pesme i na izbor najlepše prelje. Rok je 27. januar.
Raspisan konkurs za izbor najlepših bunjevačkih preljskih pesama i prelja

Nacionalni praznik Bunjevaca "Dan Velikog prela 2016" biće obeležen 2. februara u restoranu "Spartak", a tom prilikom biće izabrana najbolja preljska pesma, kao i najlepša prelja. Goste će zabavlajti tamburaški orkestar "Tajna",  a nastupiće i pevačka grupa KUD "Bunjevka".

Tim povodom BNS je raspisao dva konkursa. Što se tiče konkursa za izbor najlepše pesme ovogodišnjeg prela, pozivaju se svi zainteresovani autori da pošalju prijavu u koverti koja će pored teksta pesme sadržati ime autora i kontakt telefon. Za izbor najlepše prelje prijava treba da sadrži ime i prezime kandidatkinje, adresu, godinu rođenja, zanimanje, kontakt telefon, kao i kratku biografiju.

Zainteresovani mogu da lično dostave prijave u Centru za kulturu Bunjevaca koji se nalazi na adresi Trg cara Jovana Nenada 15/5, ili pošalju poštanskim putem do 27. januara. Za više informacija pozovite 024/551-604.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Bunjevac 100% Odgovori
Sricno Bunjevci[*...*]
Lexus Odgovori
1500dinara je previše ja ne znam da li su oni normalni! Hoćete više bunjevaca? kako? 1500dinara! Ajde da je 500din to bi bilo u vrh kape!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.