Komentara: 18
Pregleda: 4199

Raskinut Ugovor o pošumljavanju sa "Čistoćom"

07.06.2014. u 18:09h
Izvor: Radio Subotica
Ministarstvo poljoprivrede raskinulo je prekjuče ugovor o pošumljavanju sa Javnim komunalnim preduzećem "Čistoća i zelenilo", potvrdio je za Radio Suboticu član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac.
Raskinut Ugovor o pošumljavanju sa "Čistoćom"

Do raskida je došlo zbog neispunjavanja ugovornih obaveza od strane "Čistoće", a Ostrogonac kaže da će lokalna samouprava Ministarstvu uputiti i zahtev i za raskid ugovora s ovim preduzećem i kada je reč o vetrozaštitnim pojasevima.

Nakon raskidanja ugovora, kaže Ostrogonac, lokalna samouprava će raspisati tender za ove namene pošto je okolina Subotice veoma siromašna šumama i drvoredima na atarskim putevima.

S obzirom na to da "Čistoća" nije ispunila svoje ugovorne obaveze oko pošumljavanja i podizanja i održavanja vetrozaštitnih pojaseva, Ostrogonac kaže da će to preduzeće biti u obavezi da vrati sredstva koja su za te namene izdvojili Pokrajina i Republika. Ostrogonac kaže da je reč o 65 miliona dinara, 18 Pokrajini i 47 Republici, koje "Čistoća", kao budžetski korisnik, nema, pa će faktički dugove ovog preduzeća platiti lokalna samouprava.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4199

Povezane vesti

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

pošumljavanje subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.