• Pregleda: 6504

Lokalna samouprava namerava da raskine ugovor sa JKP "Čistoća i zelenilo" oko poslova pošumljavanja

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac izjavio je da je lokalna samouprava uputila nadležnim republičkim i pokrajinskim telima zahtev za raskid ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem "Čistoća i zelenilo" oko poslova pošumljavanja.
Lokalna samouprava namerava da raskine ugovor sa JKP "Čistoća i zelenilo" oko poslova pošumljavanja

Kako je naveo, reč je o 400 hektara zemljišta, od čega se polovina nalazi u Đurđinu, a po 100 u Žedniku i na Bikovu. Ostrogonac kaže da čim iz Ministarstva poljoprivrede dobiju pozitivan odgovor, te parcele će se odmah naći u programu izdavanja državnog zemljišta.

Ističući da se na Đurđinu nalazi džungla a ne šuma, te da je niklo tek 13 odsto sadnica, Ostrogonac je rekao da je lokalna samouprava od Pokrajine dobila zahtev za povrat sredstava, a verovatno će sličan dopis stići i iz Beograda.

Ostrogonac je ponovio da će, zbog toga što su pronevereni milionski iznosi, odgovorne osobe za to morati da snose sankcije.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

26
Alvatna Odgovori
Nisi ti Sime bio taj lokalni ministar i u prethodnoj gradskoj vladi.Sta si tada radio.Nije istina da
nisi nista znao,jer si ti drzao resor poljoprivrede.Slazem se da treba odgovarati.Da si ranije reago-
vao,sigurno bi steta bila daleko manja.
... Odgovori
Bravo za odluku i LS! Napokon normalnog razmišljanja.
Milan024 Odgovori
...kasna reakcija!! Kada je napravljena ogromna materijalna steta, pardon, KRADJA, vi tek tada reagujete. Gde je bila i ko je obavljao kontrolnu funkciju???
LICNO ste odgovorni za nastali situaciju. Podnesite, OSTAVKU!!!!
Dragoljub Mihailović Odgovori
Opa bato! Da ne bude da se prerano radujem, ali mi lepo zvuči poslednja rečenica u tekstu vesti...
ka Odgovori
To je rezultat neodgovornosti na svim nivoima. Tako se obezbeđuju sredstva za isplatu prekobrojnih zaposlenih u svim Javnim radnim organizacijama. Sada je prilika da pokažemo snagu glasača!
gloncija Odgovori
A koja je uloga YUgoslavenske ECOlogije u svemu tom???
Luzeriopet Odgovori
Jaooo kako ste bedni i jadni! Samo to znate? Pa daj vise da vidimo ko je odgovoran ili nije pa ako ipak nije onda Vi treba da odgovarate za ovakve tabloidne gluposti! Jene gotov si sve je dzaba
Klempur Odgovori
@Alvatna
Gospodine Alvatni, svako ko nije u materiji izgledaće mnogo pametniji ako ĆUTI.

Pitanje uzurpiranja zemljišta i pitanje tzv. vetrozaštitnog pojasa i "pošumljavanja u Đurđinu prvi je pokrenuo Gojko Radić još 2010. godine na zasedanju lokalnog parlamenta.
Gospodin Šime Ostrogonac je na funkciju člana GV zaduženog za poljoprivredu postavljen krajem jula 2012. godine.

Dakle, gospodine Alvatni, vaš komentar je najobičnije lupetanje jer je 2010. godine neko DRUGI, iz jedne druge političke opcije, bio zadužen da UPRAVLJA GRADOM i zadužen za poljoprivredu.
Tamo treba tražiti krivca (koji je ionako poznat). Sve je to za govornicom još 2010. godine rekao i dokumentovao Radić... samo tada je bilo previše "gluvih" i "slepih" - kao što je danas gospodin Alvatni.
nekad i sad Odgovori
Nigde ne pise ko je od strane Gradskog veca potpisao ugovor sa JKP Cistoca? I dali ce i taj da odgovara?
Vesko Odgovori
Kada se vec toliko razbacujete sa drzavnom zemljom,recite nam kad ce Ministarstvo za poljoprivre-
du RS vratiti AGROKOMBINATU SUBOTICA 79 ha poljop. zemljista,koje drzava duguje ovoj firmi,kakoi
bi se isto moglo prodati i podeliti malim akcionarima.I stecajni upravnik ceka da se to okonca,odnosno
da proda to sto je jedino jos preostalo.I on je nestrpljiv jer navikao je da peodaje tuđe i olako mu ide.
che Odgovori
jel zna neko šta sada radi dragin?
luka Odgovori
Odgovorne osobe su tadašnje rukovodstvo grada i goranski rasadnik ( da ne spominjem pinterovo ime jer će biti cenzurisano)
Suboticanin Odgovori
Bravo, raskrinkajte i bazen vratite ga u ruke Suboticana,Beogradjani nek zakupljuju u Beogradu a oni koji su kumovali treba da odgovaraju.
Zorkas Odgovori
He he he , a ko ce ih procesuirati , to je vrlo interesantno .Narode, ne zanositi se prerano , u pozadini problema su upravo ti sto treba to da ucine a , vrana vrani oci nevadi .
Vesko Odgovori
Ova afera se mora sto pre isterati,da se nebi odugovlacilo kao u slucaju AGROKOMBINATA SUBOTICA.
student Odgovori
Gospodine Gradonačelniče ovo je pravi posao za Vas. Šta je utvrdila komisija u vezi poslovanja J.K.P. Zelenilo i Čistoća u prethodnom periodu? Pronađite odgovorne i neka namire štetu koju su prouzrokovali, a ne da građani u nedogled plaćaju za lopovluk nestručnih partijskih poskušnika. Ako to ne uradite sada kasnije nećete ni sebe oprati kao saučesnika u pljački ovog grada.
Goldy Odgovori
Imala sam priliku da čujem da je uticajna gospodja zadužena za poslove o kojima pišete u tekstu na pitanje zašto se ne neguju posadjena stabla odgovorila - da možda ne trebaju da im nose i topli obrok...
joso Odgovori
satisfakcija bi bila za gladan narod samo ako bi neko otisao u zatvor,dotle da mi niko ne prica o borbi protiv korupcije
ka Odgovori
Način obezbeđivanja sredstava za prekobrojne.
Zorkas Odgovori
Ma sta nam naprica ovaj Ostrogonac , sto do sada nije reagovao, nego sad pred izbore , more prodavaj ti tu svoju maglu negde drugde .Pravo i jedino resenje problema u Subotici su posteni IZBORI na kojima ce gradjani sami izabrati gradonacelnika i dati mu odresene ruke pola godine da pocisti parazite u lokalnoj administraciji i ukine upravne odbore u javnim preduzecima a na prvom mestu da inicira expresno smenjivanje tuzilastva kao najodgovornije instance za sve gradske probleme .Ovo bi bilo, kao preventiva buducim politickim mesetarima i korupcionasima da ne dolazi nekaznjeno do situacija u kojima ""neko"" lapi milione gradskih para i nezna se ko ,da ""neko"" pozaposljava celu familiju na izmisljena radna mesta u javnim preduzecima kao sto su to uradili mnogi ZUTI paraziti isl.
Ritta Odgovori
Meni je lokalna samouprava smesna kao ringispil
Alvatna Odgovori
@ Klempur,mozda nisam potpuno obavestena,samo znam da je g-din Ostrogonac bio i u prethodnom
gradskom vecu,zaduzen za resor koji i sada vodi.Pa neka je kako vi kazete na toj duznosti od jula
2012.god.,mogao je i ranije reagovati a ne u 2014.,tim prija ako je na to ukazivao i Gojko Radic.Sva-
kako nisam da se abolira krivac,bez obzira iz kojih je redova.I ako ste malo vise obavesteni,to ne zna-
ci da oni koji koji manje znaju o temi lupetaju,a svako je mnogo pametniji kad cuti.
styx Odgovori
prava odluka......podrska!
teslino Odgovori
Osim Đule Lasla niko se nije bunio do sada jer su bili u koaliciji sa žutima,prećutno su svi krali u svojim javnim preduzećima!Treba preispitati poslovanje svih gradskih ustanova i preduzeća u zadnjih desetak godina ali to će se desiti samo ako Đula dođe na čelu grada jer ostale opcije su bili svi umešani na neki način!!
uvek u pravu Odgovori
Problem je kad se iz zatvora brzo puštaju na slobodu provereni lopovi i ponavljaju svoja (ne)dela čim izađu.Ima takvih primera i u Subotici.
:) Odgovori
znaci
bice angazovana firma iz Madjarske (kao sto obezebdjenje BIS-a prouza firma iz Madjarske) ili u najboljem slucaju neka domaca ali koja je u dilu sa nekim od funkcionera iz lokalne vlasti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.