• Pregleda: 4706

Radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta

Radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta

U četvrtak, 18. aprila, demontiran je kran sa gradilišta Narodnog pozorišta, koji je postavljen pre tri godine i koji je „odradio” najteži deo posla.

Crveni kran odlazi u legendu, ali današnja demontaža nas dodatno uverava da se već sazidano, armirano, sagrađeno neće razgrađivati i da se zgrada neće smanjivati.

Na gradilištu je već nedelju dana aktivna nova, žuta dizalica, čija je takozvana strela koncentrisana na obnovu starog dela zgrade i čeonih stubova koji su jedan od subotičkih arhitektonskih simbola.

Izvor: SuMedija / Autor: Ljubiša Stepanović

povezane teme

10
luka Odgovori
Crveni kran je ušao u legendu po tome što je to jedini kran koji je više zaradio ne radeći nego radeći. To je tako kad imaš gomilu lopova koji 3 godine gledaju kroz prozore svojih kancelarija isti taj kran kako stoji i ništa ne radi i velikodušno iz budžeta plaćaju li plaćaju a posle se nađu da podele dobit kao marko kraljević i njegov šarac.
luka Odgovori
CSI SUBOTICA
Nedavna poseta "novokomponovanih neimara" srušenim zidinama nekadašnjeg ponosa Subotice neodoljivo podseća na poznatu američku kriminalističku seriju. Ubice dolaze na grob pokojnika da se naslađuju i likuju nad zločinom koji su počinili i na taj način pokušavaju da ometu istragu o njihovoj direktnoj umešanosti u ubistvo. Kao što ste imali priliku da vidite skoro sve ubice su bile na jednom mestu i sa smeškom u uglu usana cinično objašnjavaju koji su njihovi sledeći potezi. Nastavak priče je vrlo poznata i uigrana šema kriminalnog klana koji hara ovim prostorima već celu deceniju. Ponovo se izdvaja novac , ne malo ali ne ni dovoljno da se završi a upravo je to formula bermudskog trougla u kome se oni najbolje snalaze i kako realan novac prelazi u nevidljivu dimenziju i služi da podigne kvalitet života ubica. Raja ko raja ,bleji i ćuti opterećena svakodnevnim egzistencijalnim problemima , smorena kreditima i neplaćenim računima ćuteći ponovo daje blagoslov istima da nastave sa svojim nedelima. Takođe je interesantno kako su pre neki dan žuta štenad skočila na onog lika sa poternice a niko da zapazi kako u pozadini "neimara" stoje dvojica koja su takođe targetirani kao kriminalci , samo je razlika u tome što je ovaj pokrao tamo neke a ovi su pokrali nas. Izgleda da mi više volimo ove naše lopove koji su nas doveli do prosjačkog štapa.
lale Odgovori
Jao divno!Kako sve u Subotici napreduje,živimo kao u raju.Samo mi nije jasno da li ste vi u subotica.com svesni koliko se skupa sa porodicom Dulić smejete ovom napaćenom narodu u lice?Aman ljudi,narod vam nema hleba da jede u ovoj obogaljenoj Subotici,gazimo blatnjave i prašnjave ulice,nemamo vodovod i kanalizaciju,pijemo vodu iz bunara.Pa o čemu vi pričate???Znate li koliko je običan narod više briga šta se dešava na tom ruglu u centru grada?Dajte nam da živimo i odgajamo decu pustite nas više praznih priča.I redakcijo prestanite više budalaštinama da skupa sa vlašću zamlaćujete narod.Otiđite u ulice na samo kilometar od gradske kuće pa napravite prilog o tome koliko bedno živimo.Imate bar tih ulica na stotine i prestanite da hvalite vlast čijem dobrom delu preti robija,postajete saučesnici u obogaljivanju sopstvenih komšija.Tako vam boga prestajte sa tim!
REžISER Odgovori
Ono što je naj interesantnije to je da je za poslove oko starog dela angažovan SMB ako sam dobro informisan samo naglašavanm SAMO STAROG DELA. Velika dizalica nije pripadala SMB u nego preduzeću Kalos a koliko ja znam oni su iz Sombora. Ja jesam za to da se pri izgradnji angažuju Subotička građevinska preduzeća i radnici iz Subotice ali ne ovako uvoditi nove firme u posao na mala vrata pa od toga posle ispada cela afera. Nije mi jasno zbog čega nema informacije šta je sa preduzećem čiji se kran demontira i zbog čega oni izlaze iz posla?
vip Odgovori
Aham, jest da bas da je tako kako se govor. Mozda kad bi se igrali ne ljuti se covece, ali toga se vise neigramo! Kran se pomera dok se drugi placa drugome kako bi i drugi zaradili, posle ce se opet dovuci brat i sestra od onoga tamo da se oni malo plate ne samo jedni i tako odu pare uzaludno... Kako god, pazite sta radite i SAGRADITE TO VISE! Ne malerisite i ne otezavajte. To se moze sagraditi za godinu dana ako se upre u posao. A kako vidim taj kran koji je navodno odradio svoj posao ne mogu ni demontirati. Ne kazem da sam strucan ali zar je za 1 takav kran potrebno 2 dana demontiranja? Stvarno mi nije jasno zbog cega mi nismo toliko strucni? Ucimo vise nego bilo ko, radimo ko slonovi i opet moramo otezavati i odugovlaciti... Znam da nam je potreban posao ali time necemo ustedeti nista!
SUMAR Odgovori
Kao prvo crveni kran je pripadao KALOS-u koji je otišao u stečaj i brisan je iz APR, znači više ga nema. Kao drugo demontaža takvog krana je urađena u maksimalno kratkom roku i sasvim profesionalno, a genijalci koji misle da može brže verovatno često gledaju televiziju i vide da tamo to rade dinamitom pa gde padne da padne, a druga je stvar kako se biraju novi izvođači i kad će biti dovršeno, jedno je sigurno treba završiti objekat a ko će taj biti videćemo na kraju.
mama Odgovori
Boze,premestanje kranova i dizalica-vest! Malo mi deluje da postajete kao suboticainfo,velicate neke sitne stvari koje ne bi trebalo da su vest.....
lakumity103 Odgovori
@luka
Lako je biti gazda s tudjim novcem. Eh kad bi mene pustili.
mali Odgovori
Sumar brzo zakup se placao 3 godine a kran se nije pomerio jedino na vetru ,komentar vam je smesan brzo i profesionalno?,pitajte nekoga iz bivseg integrala kako se to radilo nekada kada je na gradilistu bilo po 6 -7 kranova koje su premestali kao obicni radni zadatak i niko nije pravio spektakle
mali Odgovori
Sumar brzo zakup se placao 3 godine a kran se nije pomerio jedino na vetru ,komentar vam je smesan brzo i profesionalno?,pitajte nekoga iz bivseg integrala kako se to radilo nekada kada je na gradilistu bilo po 6 -7 kranova koje su premestali kao obicni radni zadatak i niko nije pravio spektakle
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.