Komentara: 42
Pregleda: 14830
Foto

Radovi na obnovi zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu

20.12.2019. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Radovi na obnovi zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu

Adaptacija i rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta spremna je za početak 8-1 faze radova, koji podrazumevaju građevinske i arhitektonske radove, kao i opremanje pozorišne dvorane scenskom tehnikom. Za radove je opredeljeno 597 miliona dinara, a uskoro bi trebalo da počne njihovo izvođenje.

- Svi koji volimo Suboticu smo srećni kada vidimo da radovi na zgradi Narodog pozorišta ulaze u završnu fazu izvođenja i siguran sam da ćemo, kao što smo i obećali, krajem iduće godine ovde gledati prve predstave. Zahvaljujem se izvođačima radova koji kvalitetno obavljaju svoj posao – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban, prilikom današnjeg obilaska zgrade Narodnog pozorišta. – Ova projekat je star dve decenije i sa republičkom i pokrajinskom vladom uložili smo velike napore i uložimo značajna sredstva,  te ova investicija sada iznosi 1.6 milijardi dinara. Nedavno je sprovedena javna nabavka, izabran je novi izvođač i naredna faza iznosi 597 miliona dinara. Siguran sam da ćemo u narednih nekoliko meseci završiti 8-1 fazu i naredne godine nas očekuje 8-2 faza za koju je opredeljeno 887 miliona dinara.  Subotica je bila poznata kao grad sa projektima koji su pokrenuti pre više decenija i nisu se završavali, ali evo sada ih uspešno privodimo kraju.

Radovi na obnovi zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu

Problem sa vlagom u podrumu zgrade, koja je u prethodnom periodu nanela velike muke izvođačima radova, u to smo mogli i sami da se uverimo prilikom obilaska. Ulaz i balska dvorana su gotovi, kao i prostorije namenjene glumcima i upravi pozorišta. Zgrada ima sedam spratova, na šest će biti prostorije a sedmi je namenjen tehnici. Ostalo je da se urade i opreme scene – velika koncertna dvorana i dve manje.

Radovi na obnovi zgrade Narodnog pozorišta ulaze u završnu fazu

Kako bi ceo centar grada dobio novi izgled, naredne godine planirano je i uređenje fasada objekata koj okružuju zgradu Narodnog pozorišta – zgrada u Branislava Nušića 2 (zgrada Ravela), Korzo 4 i Trg Republike 2. Za tu namenu u budžetu grada za narednu godinu namenjeno je 250 miliona dinara, a iako su objekti u privatnom vlasništvu, oni imaju veliku kulturnu i spomeničku vrednost, te je postignut dogovor sa Ministarstvom kulture da Grad Subotica uloži u njihovu obnovu.

Podsetimo, na proleće je planirana rekonstrukcija Trga i izgradnja nove fontane, parternog dizajna, što će sigurno dodatno oplemeniti ambijent u srcu našeg grada.

Izvor: Subotica.com
Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji Obilazak unutrašnjosti pozorišta u izgradnji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 14830

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

pozorište

bogdan laban

subotica pozorište

subotičko pozorište

zgrada narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.