• Pregleda: 3933

Za osmu fazu rekonstrukcije Narodnog pozorišta blizu 600 miliona dinara

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen grupi izvođača koju čine "Tron Tex" iz Novog Sada, "Frenki alarm" iz Valjeva, "W.D. Concord west" iz Beograda, "Svetlost teatar" iz Beograda i "A.R.J. Technology" iz Novog Sada. Od trenutka uvođenja u posao, odabrana grupa izvođača imaće na raspolaganju 200 kalendarskih dana za završetak radova.
Za osmu fazu rekonstrukcije Narodnog pozorišta blizu 600 miliona dinara

Grad Subotica је 15. novembra raspisao javnu nabavku za VIII-1 fazu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, a na konkurs je pristigla samo ponuda navedene grupe izvođača, koji su procenili vrednost radova na nešto više od 596 miliona dinara sa porezom. Komisija za javnu nabavku je ovu ponudu ocenila kao prihvatljivu i dodelila ugovor grupi izvođača, a trenutno teče rok za podnošenje žalbi, nakon čega bi trebalo da se pristupi zaključivanju ugovora.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, ovom fazom biće obuhvaćeni arhitektonsko-građevinski radovi, uvođenje elektroinstalacija, hidrotehničke i termotehničke instalacije, nabavka liftova i transportnih platformi, a svakako najznačajnije je opremanje pozorišne sale scenskom tehnikom.

RTV prenosi da nakon izvođenja ovih radova, tokom naredne godine, očekuje se još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju. Za izgradnju Narodnog pozorišta, ove godine je iz republičkog budžeta opredeljeno 330 miliona dinara, dok je predlogom za sledeću godinu ta cifra još veća i iznosi 400 miliona dinara.

- Uključujući ovih 400 miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju Narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra - izjavio je nedavno za RTV Balint Pastor, narodni poslanik iz Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
AlwaysUltra Odgovori
Pastor - i to je dovoljno za ozbiljnu sumnju u mogućnost konačnog završetka lokalnog Skadra bez Bojane.

Osim toga - VIII-1 faza. Tu se vidi neki prostor za napredovanje sve do VIII-9 faze , a onda ćemo konačno preći na IX-1 fazu !!

p.s. divljački su posečene su još dve gelegunje kod Majmun placa , više verujem u izvesnost blagovremenog potpunog uništenja ovih kolosa koji nisu smetali prethodno stoleće , ali sada im je sve izvesniji kraj ... U roku.
Petar G. Odgovori
Ima neka faza u kojoj ćete ga završiti?
SHM
Pa jos par puta se ugrade u cenu i bice gotovo!
Trovach
Mene samo interesuje koliko faza je predvidjeno. Ako je to 10, onda dobro, znaci nazire se kraj, ali sta ako broj faza nije odredjen? Da li to znaci beskonacno?
BoD Odgovori
He He , osma ofanziva... Preskočili su igricu...
bona fide Odgovori
Interesantno! Za fontanu samo se javio jedan izvođač i uvodimo ga u posao.
Za pozorište opet jedan izvođač i uvodimo ga u posao. Pa gde su provere tih firmi: ko su, šta su, gde su i šta do sada radili,bonitet..... itd
Dux
“provereno” je to sigurno
Nikola Odgovori
A sutra fotkanje pozorišta
goran Odgovori
Ja sam jedan od onih koji jedva čeka završetak pozorišta i biću redovan gost, ali ajde da budemo realni, ovo pozorište se gradi u gradu koji ima 100.000 stanovnika, sa okolnim opštinama više od 150.000. A redovni gosti pozorišta neće biti ni 1000 od njih, svega nekoliko stotina ljudi (ne mislim na one koji će jednom ili dvaput doći da se slikaju, pogledaju kako izgleda iz radoznalosti i da bi mogli reći eto bio sam i tamo - nego na one koji će redovno posećivati). Tako da iako odugovlačenje izgradnje pozorišta mnogi stavljaju među značajnijim problemima grada, veliko deo njih vrlo retko će kročiti kroz vrata tog istog pozorišta kad jednog dana i bude otvorena... Ovo pozorište se gradi za svega nekoliko stotina ljudi...
Hamlet Odgovori
Ovo naše pozorište iz temelja da se pravilo davno bi bilo gotovo i ko zna koliko puta jeftinije ali može ovako faza po faza u beskonačnost.......
C
"Одлуку о градњи позоришне зграде Магистрат града доноси тек 1847. године, а нова зграда позоришта је завршена и отворена 1854. године."


I to skoro pa dva komada. Ako uzmemo u obzir da ona nije postojala dva ova soba mašinerija, onda barem duplo, znači četri komada.
PRIUČEN KERAMIČAR JOŽA Odgovori
Radiće ga Ferikin brat Stipan i poslastičar Joso iz firme "Joso sekjuriti i sinovi"
Lela Odgovori
Vidi li se više kraj ovome? Hoćemo li mi srednje generacije dočekati prvu predstavu u ovoj zgradi? Za kad se predviđa svečano otvaranje objekta zna li iko??????
Attila Odgovori
Godina 2089.Faza 38/146/38.9.Iznos radova šezdesetosammilijardiosamstotridesetmilionačetristojedanaeshiljadamilijardipecto33.5 dinara!Plus 391% pdv carina plus taxa.....
City Odgovori
Celi gradovi su se nekada gradili za ovoliko godina koliko mi čekamo pozorište.Napredak nauke i tehnike kao da nas zaobilazi u širokom luku. Po koja zgradica se ugura u postojeća naselja i to je sve.
Igor Odgovori
Leonardo Da Vinči je osmeh Mona Lize slikao 5 godina...
C
Hoćemo biti poznatiji od Mona Lize?
jozo bubnjar Odgovori
Frenki alarmi... Ahahaha... U fazi CX-87 nosioc k9nzorcijuma ce biti SUR Bife kod 2 rdjava sarafa... Najskuplji magacinski prostor u istoriji covecanstva... Ovo tzv pozoriste ce uci u rubriku "verovali ili ne".
МЕДОЈЕВИЋ
Респект за Френи аларм. Без икакве залеђине су опстали тако дуго на тржишту.
Brane Odgovori
Stonehendge su u bronzanom dobu golim rukama uradili za kraće vreme...
Sidnejsku operu sa onim njenim lukovima i svodovima je bilo lakše izgraditi nego ovu betonsku kocku.
МЕДОЈЕВИЋ Odgovori
Усред града позориште,
Много лове иште,
Коју власти чудом створе,
За обману за изборе.

Мало иде позоришту,
А главница за изборе,
За Богдана и за Пишту,
Грађанима све је горе.
Uvek u pravu Odgovori
Pre nekoliko dana sam pričao sa radnicima koji nisu baš optimistički raspoloženi što se tiče kraja završetka radova. Kažu da je spolja urađeno da se vidi da se nešto radi a što se tiče unutrašnjosti neće biti gotovo za 5 (pet) godina. Mislim da se šale ali su mi delovali veoma ozbiljno.
024 Odgovori
Kakvi ludaci! Grade pozorište 15 godina
Jeca Odgovori
Poštovani sugrađani, na renoviranju i izgradnji našeg Narodnog pozorišta omastili su se debelo nekoliko predhodnih gradonačelnika i njihovi podanici. Avaj, tu još nije kraj - ima da se od nas poreznika maste još nekoliko lokalnih dolazeće vlasti! Taman toliko dok nam sva deca i radno sposobno stanovništvo ode u beli svet trbuhom za kruhom. Nešto se mislim, ajd da se obustave ovi radovi i investicije i onako nam kultura odavno nije jača strana!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.