Komentara: 24
Pregleda: 5378

Za osmu fazu rekonstrukcije Narodnog pozorišta blizu 600 miliona dinara

19.12.2019. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen grupi izvođača koju čine "Tron Tex" iz Novog Sada, "Frenki alarm" iz Valjeva, "W.D. Concord west" iz Beograda, "Svetlost teatar" iz Beograda i "A.R.J. Technology" iz Novog Sada. Od trenutka uvođenja u posao, odabrana grupa izvođača imaće na raspolaganju 200 kalendarskih dana za završetak radova.
Za osmu fazu rekonstrukcije Narodnog pozorišta blizu 600 miliona dinara

Grad Subotica је 15. novembra raspisao javnu nabavku za VIII-1 fazu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, a na konkurs je pristigla samo ponuda navedene grupe izvođača, koji su procenili vrednost radova na nešto više od 596 miliona dinara sa porezom. Komisija za javnu nabavku je ovu ponudu ocenila kao prihvatljivu i dodelila ugovor grupi izvođača, a trenutno teče rok za podnošenje žalbi, nakon čega bi trebalo da se pristupi zaključivanju ugovora.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, ovom fazom biće obuhvaćeni arhitektonsko-građevinski radovi, uvođenje elektroinstalacija, hidrotehničke i termotehničke instalacije, nabavka liftova i transportnih platformi, a svakako najznačajnije je opremanje pozorišne sale scenskom tehnikom.

RTV prenosi da nakon izvođenja ovih radova, tokom naredne godine, očekuje se još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju. Za izgradnju Narodnog pozorišta, ove godine je iz republičkog budžeta opredeljeno 330 miliona dinara, dok je predlogom za sledeću godinu ta cifra još veća i iznosi 400 miliona dinara.

- Uključujući ovih 400 miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju Narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra - izjavio je nedavno za RTV Balint Pastor, narodni poslanik iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 5378

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

zgrada narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.