• Pregleda: 3753

Radovi na Kolektoru 2 pre roka

Radovi na Kolektoru 2 pre roka

Dvadesetak dana pre roka završeni su radovi na izgradnji Kolektora 2 na Karađorđevom putu, koji je ponovo otvoren za saobraćaj, radovi se završavaju i na Bajskom putu, a u ponedeljak će biti prohodna i ulica Petefi Šandora.

Najduže će biti zatvoren Trg žrtava fašizma, gde je potrebnozameniti i toplovodne cevi.

- Iako je bilo najavljeno za početak marta, važna saobraćajnica ka Kelebiji otvorena je ranije. Zadovoljni smo dinamikom i drugih radova, tako da će svi koji su predviđeni u prvoj fazi realizacije projekta unapređenja vodnih sistema biti završeni do juna ove godine, čak pola godine pre roka – izjavio je gradonačelnik Jene Maglai, prilikom obilaska radova na Bajskom putu. - Pri kraju su radovi na izgradnji Kolektora 2 i centralnog magistralnog vodovoda, još ranije je završen Kolektor 7, a obavljena je polovina posla na povezu istočnog i zapadnog magistralnog vodovoda.

Grad je u ponedeljak raspisao međunarodni tender za izgradnju Fabrike vode 2 koja bi od 2018. godine trebalo gradu da obezbedi dovoljne količine kvalitetne i biološki ispravne pijaće vode.

- To je posao vreda tri miliona evra, ali se nadam da ćemo i ovde postići nižu cenu od projektovane – dodao je gradonačelnik.

Radovi na izgradnji i unapređenju vodovodnih sistema finansiraju se zahvaljući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
AlwaysUltra Odgovori
Trebao je burgermajster da se slika i pored natpisa ''baypass'' !!
neca Odgovori
pre roka ili pre izbora!
uvek u pravu Odgovori
I izbori su pre roka. Taj popularni izraz je iz doba M.Mrkonjića jer je i on sve radio pre roka. Čak je i rođen pre roka.
timberland Odgovori
Ulica Stevana Mokranjca ce da ostane onakva kao da je ratno stanje? Ili cete malo da mu ga date po betoniranju?
veliki strucnjak Odgovori
Дошао Маглаи да објасни..биди се стручнјак...и оно одмах готово..пре рока,само од себе...човек се у све разуме пред изборе!
u prolazu Odgovori
to ce da drzi dok izbori odu
Sasa Odgovori
Gde su slemovi? Kazna za nepostovanje HtZa
Salamander Odgovori
A sad pravac na popravku Gajeve i okolnih ulica.Sva sreća da je vreme lepo pa im o ono služi u promotivne svrhe - kao da će izbori.
tetka Odgovori
Jedno pitanjce! Hoće li se sve što je zbog radova porušeno, slomljeno, izrovano ........... biti isto popravljeno, namešteno, zasađeno? Iz dosadašnjih iskustava se vidi da "rovokopači" ostave za sobom krš i lom koji posle/sem asfaltiranja glavnog puta/ niko više ne popravlja. Recimo hoće li se ono rastinje kod kružnog toka u Petefi Šandora ponovo zasaditi /jer je to neko uložio silne pare kad je građen kružni tok/, i sl. Čak se ni komadi građ. materijala, asfalta i sl. ne počiste .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.