• Pregleda: 6329

Radno vreme tokom obeležavanja Dana državnosti

Srbija u ponedeljak, 15. februara obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu, pod vođstvom Đorđa Petrovića Karađođa, počeo Prvi srpski ustanak. Istog dana, 1835. godine, na Velikoj narodnoj skupštini u Kragujevcu, proglašen je prvi ustav koji se, po verskom prazniku na koji je donet, zove Sretenjski ustav.
Radno vreme tokom obeležavanja Dana državnosti

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sretenje - Dan državnosti Srbije je državni praznik i praznuje se  dva dana, što znači da su neradni dani 15. i 16. februar, odnosno ponedeljak i utorak.

U skladu sa tim gradska uprava, javna preduzeća i ustanove prilagodili su svoje radno vreme predstojećim prazničnim danima.

Ambulante

Nijedna ambulanta u gradu i van grada u ponedeljak i utorak neće raditi a dvadesetčetvoročasovno dežurstvo biće organizovano u ambulanti Ogranak IV na Karađorđevom putu 55 i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru. Dežurstvo će biti organizovano i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece u Dečijem dispanzeru, dok će Stomatološka služba dežurati u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

Apoteke

Tokom prazničnih dana, non stop će dežurati ogranak 1 Apoteke Subotica u prizemlju Gradske kuće, dok će apoteke na Prozivci, Paliću i u Čantaviru raditi od 8 do 13 časova. U ponedeljak, 15. februara, od 8 do 13 časova radiće i apoteke u Bajmoku i kod bioskopa Lifka, a u utorak, 16. februara i apoteka kod Sinagoge.

Maloprodajni objekti robe široke potrošnje

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, market Maxi i supermarketi Idea i Rodić, oba praznična dana radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Autobuski saobraćaj

Autobusi Suboticatransa na gradskim i prigradskim linijama tokom prazničnih dana saobraćaće  po redu vožnje za nedelju.  Autobusi na relaciji Subotica-Beograd neće saobraćati.

Parking

U ponedeljak i utorak se  parkiranje na teritoriji grada neće naplaćivati. Odeljenje za reklamacije i blagajna ova dva dana neće raditi.

Odnošenje smeća

Javno-komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo u ponedeljak i utorak  neće odnositi smeće iz domaćinstava, osim u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.  Gradska deponija će biti otvorena od 6 do 17 časova.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

6
vesna Odgovori
koji drzavni praznik kada 90% poslodavaca dobijaju radnu dozvolu upravo od onih koji ce da sede i odmaraju ni manje ni vise 4 dana sramota za drzavu u kojoj sam i ja jedan od tih gradjana Srbije. Volela bih da znam zasto drzava dozvoljava uopste bilo kome da se radi na drzavni praznik. Smatram ako je drzavni praznik onda ne treba niko da radi sem onih koji moraju da dezuraju. Sramota me je u kojoj ja jadnoj zemlji zivim. Pih
Niko Odgovori
Veliko hvala Parking Preduzeću što su nam dozvolili da za vreme ova dva praznična dana besplatno parkiramo svoja vozila u centru grada.
Još u nedelju posle 20 časova ću oterati svoj auto negde u centar grada, po mogućnosti u onu crvenu zonu, jer je ona najskuplja, i ostaviću svoj auto čitava dva dana u centru grada, da bih iskoristio ovu pogodnost.
petrov1305976@gmail.com Odgovori
Koliko sam skontao da samo nesrecni radnici u "prodavnicama robe siroke potrosnje" rade ceo dan. Sigurno ce dobiti 20 din vecu platu jer nemogu da provedu praznike sa porodicom.
..... te drzavo!
PRAVDA Odgovori
Kao i neke firme..za neke vazi zakon a za neke ne...neke nece raditi ni 15 ni 16-tog a neke ce raditi kao u zoni mali bajmok....
Kalaškatarka Odgovori
"Svi maloprodajni objekti Trgoprometa, market Maxi i supermarketi Idea i Rodić, oba praznična dana radiće po uobičajenom radnom vremenu."
RODIĆ??? Kakav rodić? Rodić je prodat, u Subotici postoji samo RODA.
rt Odgovori
Ne vidim razlog , da se povodom ove informcije otvori mogucnost komentarisanja . Povodom nedavne informacije o smrtnom slucaju jednog bivseg Potpredsednika Republike , bivseg gradonacelnika i bivseg clana SVM - to se nije smatralo za shodno .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.