Komentara: 16
Pregleda: 8563

Radno vreme objekata od javnog značaja za Dan državnosti (15-16. februar)

14.02.2024. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, sutra i u petak, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstvo.
Radno vreme objekata od javnog značaja za Dan državnosti (15-16. februar)

Sretenje ili Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februara 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je, na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu, izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države.

Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara.

AMBULANTE

Ambulante Doma zdravlja 15. i 16. februara neće raditi. Dežurstvo će biti organizovano u ogranku na Karađorđevom putu od 7 do 20 časova, a nakon toga u Službi za hitnu medicinsku pomoć do 7 sati narednog dana. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru će dežurati non-stop. Služba za zdravstvenu zaštitu dece će dežurati od 7 do 20 časova, nakon čega će za hitne slučajeve do ponoći biti zadužena Služba za hitnu medicinsku pomoć.  Stomatološka služba će primati pacijente u Zubnoj poliklinici od 7 do 13 časova.

ODVOŽENJE SMEĆA

Kućno smeće se u ova dva dana praznika neće odvoziti, a neće ni raditi blagajna preduzeća.

AUTOBUSKI PREVOZ

Autobusi „Subotica-transa“ tokom prazničnih dana saobraćaće po redu vožnje za nedelju. Linija Subotica-Segedin i Subotica-Novi Sad, koja polazi u 11.40 (vraća se iz NS u 20h) će saobraćati oba dana, dok linija Subotica-Beograd neće takođe oba dana.

PARKIRANJE

Za dane praznika neće biti naplate parkinga u svima zonama na teritoriji Subotice, dok se od subote nastavlja naplata i blagajna redovno radi.

SUBOTICAGAS

Šalterske službe uključujući i blagajnu JKP “Subotička toplana” neće raditi oba dana državnog praznika.

PRODAVNICE / MEGAMARKETI

Sve "Lidl" prodavnice će na Sretenje raditi kao i svakog drugog radnog dana, od 8 do 22 časa Radno vreme "Maxi", "Mega Maxi" i "Shop&Go" prodavnica takođe će biti uobičajeno. Prodavnice će biti otvorene od 7.30 sati, a zatvaraće se najranije u 21h (osim onih koje rade do 22 časa ili non-stop).

"Idea", "Roda" i "Mercator" prodavnica će se i 15. i 16. februara otvarati u 7, odnosno 8 časova, "Ideine" prodavnice vrata radnje zatvoriće kao i svakog drugog radnog dana, u 21, odnosno 22 sata.

Prodavnice u sastavu "Univerexporta" oba dana državnog praznika biće otvorene uobičajeno, od 7 ujutru do 22 časa.

POŠTA

Od pošta jedino će ona na Graničnom prelazu sve dane raditi 24-očasovno, dok će Glavna gradska pošta u Prvomajskoj u petak raditi skraćeno, od 7,30 do 14 člasova.

KLIZALIŠTE / SPORTSKI OBJEKTI

Gradsko klizalište i Sportsko-rekreativni centar "Prozivka" u četvrtak i petak će raditi uobičajeno, dok će drugi objekti u nadležnosti JKP „Stadion” biti zatvoreni ili će u njima biti organizovano dežurstvo za sportiste.

PIJACE

U četvrtak i petak, na Sretenje – Dan državnosti Srbije, sve pijace kojima upravlja Javno-komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ će raditi po prazničnom radnom vremenu, od 06 do 13 časova. Direkcija preduzeća 15. i 16. februara 2024. godine neće raditi.

SINAGOGA

Oba dana državnog praznika Sinagoga će raditi po redovnom radnom vremenu (10-18 časova), a u subotu i nedelju radi redovno (10-14 časova).

SAHRANE / GROBLJA

JKP "Pogrebno" 15. februara ne pruža komunalne usluge, pogrebne će biti dostupne od 8 do 12 časova i nema sahrana, dok u petak komunalne i pogrebne usluge će biti dostupne od 8 do13 časova, a groblja će biti otvorena od 8 do 10 časova zbog zakazanih sahrana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 8563

Povezana vest

Povezane teme

dan državnosti

radno vreme

sretenje

radno vreme tokom praznika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.