Komentara: 9
Pregleda: 11821

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

12.02.2021. u 14:15h > 16:26
Izvor: Subotica.com
Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, u ponedeljak i utorak, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstvo.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Sretenje ili Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februara 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je, na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu, izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara, a ukoliko drugi dan praznika pada u nedelju, prebacuje se na ponedeljak koji je neradni dan.

Za vreme predstojećeg praznika, nijedna ambulanta Doma zdravlja u gradu i vangradu neće raditi 15. i 16. februara, osim ambulante Ogranak IV (Karađorđev put 55) koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Dežurstvo će biti organizovano i u Službi za zdravstvenu zaštitu dece 15. i 16. februara u Dečijem dispanzeru (Đure Đakovića 14) u vremenu od 8 do 24 časa. Stomatološka služba organizovaće dežurstvo 15. i 16. februara u Zubnoj poliklinici (Trg žrtava fašizma 16) od 7 do 13 časova.

Planirana vakcinacija, kao i revakcinacija građana obavljaće se na punktovima u Novoj opštini (Trg Lazara Nešića 4) i ambulanti Ogranak I (Kumičićeva 4) tokom predstojećeg vikenda i praznika, u vremenu od 8 do 20 časova.

Za vreme državnog praznika Apoteka Subotica će pružati usluge sugrađanima kroz dežurstvo, tako što će apoteka Ogranak I u prizemlju Gradske kuće raditi od 7:30 do 22 časa oba dana praznika.

U ponedeljak i utorak JKP "Čistoća i zelenilo" neće odvoziti komunalni otpad sa terena po rasporedu za te dane. Kućno smeće će se odvoziti samo u ponedeljak iz Mesne zajednice "Kelebija" (leva strana, posmatrajući iz pravca grada). U dane državnog praznika neće raditi ni blagajna preduzeća.

JKP "Subotičke pijace" neće raditi za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara. Služba naplate na pijacama u nadležnosti preduzeća radiće po ustaljenom radnom vremenu pijaca.

Lidl i Maksi će oba dana praznika raditi po uobičajenom radnom vremenu, do 21 čas.

Autobusi JP "Subotica-trans" će u ponedeljak i utorak saobraćati po redu vožnje za nedelju. 

JKP "Parking" neće naplaćivati parkiranje 15. i 16. februara, a tokom praznika neće raditi ni reklamacije i blagajna preduzeća.

Sinagoga za dane državnog praznika neće raditi.

Pošta u objektu Univerexport (Bajski put 58) radiće 15. i 16. februara od 9 do 16 časova, dok će pošta na graničnom prelazu "Horgoš" raditi non-stop.

Za vreme obeležavanja praznika, 15. i 16. februara, Upravne kancelacije JKP "Stadion" neće raditi, kao ni Sportski tereni u Prvomajskoj, Stonoteniserska sala i Gradsko strelište, dok će u Hali sportova, na Gradskom stadionu i bazenu u Dudovoj šumi biti obezbeđeno dežurstvo za sportiste. Redovno će raditi SRC "Prozivka" i Gradsko klizalište.

Zoološki vrt na Paliću od danas radi produženo, od 9 do 16 časova, a redovno će raditi za vikend i oba dana praznika.

Ponedeljak i utorak biće neradni dani i za sve zaposlene u Gradskoj upravi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 11821
Povezane teme

neradni dani za praznike

dan državnosti

državni praznik

radno vreme

sretenje

radno vreme javnih preduzeća i ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.