• Pregleda: 5338

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, u petak, 15. februara, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Sretenje ili Dan državnosti u Srbiji se praznuje 15. i 16. februara u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februar 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države.

Na Sretenje, 15. i 16. februara, iz Doma zdravlja Subotica poručuju da će dežurstvo biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata i u ambulanti Ogranak IV (Karađorđev put 55) koja će raditi od 7 do 20 časova, dok sve ostale ambulante u gradu i vangradu neće raditi. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u gradu.

U petak i subotu, dežurstvo će biti organizovano i u Dečijem dispanzeru, u vremenu od 8 do 24 časa, nakon čega će dežurati Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica. Ova dva dana, dežurna će biti i Zubna poliklinika, koja će raditi od 7 do 13 časova.

Za vreme državnog praznika, Apoteka Subotica pružaće usluge sugrađanima kroz dežurstvo. Tako će 15. i 16. februara apoteka kod Gradske kuće raditi non stop, od 8 do 13 časova radiće apoteke na Prozivci, Paliću, u Bajmoku i Čantaviru, dok će od 8 do 12 časova biti otvorena apoteka kod Sinagoge.

U petak, 15. februara, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odvoziti komunalni otpad sa terena po rasporedu za taj dan. Komunalni otpad iz domaćinstava će se iznimno odvoziti iz Mesne zajednice Bajmok (desna strana, posmatrajući iz pravca grada) i Mesne zajednice Mišićevo (žute vreće).

Za vreme obeležavanja Dana državnosti, autobusi JP "Subotica-trans" će u petak i subotu, 15. i 16. februara, saobraćati prema redu vožnje za nedelju. Linija Subotica-Segedin, s vremenom u odlasku 6:30 i povratka u 12:30, redovno će saobraćati u petak, 15. februara, dok u subotu, 16. februara, neće saobraćati.

U naredna dva dana, 15. i 16. februara, Upravne kancelacije JKP "Stadion" neće raditi, kao ni Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, Stonoteniserska sala i Gradsko strelište, dok će na bazenu u Dudovoj šumi biti obezbeđeno dežurstvo za sportiste. Redovno će raditi Hala sportova, SRC "Prozivka" i Gradsko klizalište, koje će u subotu primati građane samo u večernjem terminu, od 18 do 20 časova.

JKP "Parking" u petak i subotu, 15. i 16. februara, neće naplaćivati parking.

Pošte na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" radiće 15. i 16 februara non stop, dok će u gradu biti dežurna pošta u objektu Mega Rodića od 8 do 20:30 časova. 

U petak i subotu, 15. i 16. februara, JKP "Pogrebno" pružaće komunalne i pogrebne usluge od 8 do 13 časova, a takođe će pružati i uslugu sahranjivanja pokojnika. Groblja će biti otvorena od 8 do 10 časova.

Dan državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara, neradan je i za sve zaposlene u Gradskoj upravi Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Subotica Odgovori
Srećan Dan državnosti svima nama. Da živimo u ljubavi i slozi.
VJESTICA
Predlazem da se uvede Labandan.
Ptica trkacica
Ja predlazem da se uvede spaljivanje vjestica. Da se za to izabere neko dan u Aprilu mesecu. Te da se taj dan neradno za sve.
Znam Odgovori
Ovako studenti obelezavaju Dan drzavnosti. Srbija moze biti ponosna sto je jedna od retkih drzava u cijem je Sretenjskom Ustavu stajalo da ulazeci u Srbiju svi robovi prestaju biti robovi nego postaju slobodni ljudi i kao takvi se imaju smatrati dok god su na njenoj teritoriji.
Lela Odgovori
Praznik je naravno praznik samo za one koji rade u državnim preduzećima i ustanovama. Za privatne poslodavce nema ni Boga ni Dana državnosti!
Mali
Upravo tako!svaka čast za komentar
Dux Odgovori
Linda radi od 8-22h da znate , ali nije do njih do nas je
Uvek u pravu Odgovori
Termin "rob" kod nas je aktuelan a odnosi se na zadužene u CHF, dužne zelenašima, dužne bankama, zaposlene u industrijskoj zoni (zonama) i sl. Ova "država" to podržava.
AVET Odgovori
Groblja će biti otvorena od 8 do 10 časova.

???????????
AVET Odgovori
"JKP "Parking" u petak i subotu, 15. i 16. februara, neće naplaćivati parking."

Ni na Buvljaku????
anonymous Odgovori
Moram da vidim logo SERBIA NA Goggle pretrazivacu????? :@@@@@@@@@@@@
pista Odgovori
Da li neko kontrolise u kolikoj meri se sprovodi pravo na slobodan dan za drzavni praznik. Evo Shoopy za Dan drzavnosti siba punom parom. Da li trgovinske radnje zaista moraju biti otvorene drzavnim praznicima?
Mali
A industrijska zona?radi se punom parom
ACA
@ PISTA . E pa PISTA , opet - s i s t e m , kao i većma .
KORAK Odgovori
Kada radite u iole normalnoj firmi koja će vam platiti rad na drž. praznik, onda čoveku to i ne pada toliko teško. Elem, čekajući autobus u jutarnjim satima, videh ekipu Čistoće kako u Đure Đakovića odnosi smeće. U tekstu je navedeno kako će se smeće odnositi samo iz vangradskih mesta. Moje pitanje je, čemu obmana građana? Očigledno je cilj Čistoći da Subotičane u njihovim domovima zatrpa smeće.
Sajko Odgovori
Pogrebno ce da sahranjuje redovno,a groblja otvorena od 8 do 10 kako sad to?ako je sahrana kasnije ne moze se uci hahahahaha stvarno su smesni....
Uvek u pravu Odgovori
Linda, Shopy, Siemens, Norma, Continental i još mnogi su produkt ljubavi naše vlade i našeg predsednika koji ne poštuje svoj narod i Dan državnosti svoje zemlje nego više voli novu najezdu germanskih plemena sakrivenih ispod naziva tih firmi. Ne verujem da bi im jedan slobodan dan za radnike umanjio profit ali pošto mi to volimo tako nam i treba.
Ja
I trgopromet. Samo zbog vas dežurnih slepaca koji moooooraju svaki bogovetni dan ići u radnju umesto da nakupujete bar za dva dana. I za tu prokletu nedelju. Nee.. I onda dodju i kažu kao nije valjda da radite? Jadni. Pa jadni smo zbog vas koji dodjete.zato radimo.
Brus Odgovori
Norma ne radi od petka do ponedeljka,ne lupaj te gluposti... Za ostale nisam siguran ali mislim da ni oni ne rade.
Ana Odgovori
NIJE TAČNO!!! Hitna ne radi, vec ogranak 4. Hitna radi od 20 časova
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.