Komentara: 20
Pregleda: 7064

Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

14.02.2019. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Za vreme predstojećeg državnog praznika Sretenja – Dana državnosti, u petak, 15. februara, javna preduzeća i ustanove neće raditi ili će sugrađanima pružati usluge kroz dežurstva.
Radno vreme javnih preduzeća i ustanova za Dan državnosti

Sretenje ili Dan državnosti u Srbiji se praznuje 15. i 16. februara u znak sećanja na dva istorijski značajna datuma, kada je 15. februar 1804. godine na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i kada je na isti datum 1835. godine, u Kragujevcu izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države.

Na Sretenje, 15. i 16. februara, iz Doma zdravlja Subotica poručuju da će dežurstvo biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata i u ambulanti Ogranak IV (Karađorđev put 55) koja će raditi od 7 do 20 časova, dok sve ostale ambulante u gradu i vangradu neće raditi. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u gradu.

U petak i subotu, dežurstvo će biti organizovano i u Dečijem dispanzeru, u vremenu od 8 do 24 časa, nakon čega će dežurati Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Subotica. Ova dva dana, dežurna će biti i Zubna poliklinika, koja će raditi od 7 do 13 časova.

Za vreme državnog praznika, Apoteka Subotica pružaće usluge sugrađanima kroz dežurstvo. Tako će 15. i 16. februara apoteka kod Gradske kuće raditi non stop, od 8 do 13 časova radiće apoteke na Prozivci, Paliću, u Bajmoku i Čantaviru, dok će od 8 do 12 časova biti otvorena apoteka kod Sinagoge.

U petak, 15. februara, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odvoziti komunalni otpad sa terena po rasporedu za taj dan. Komunalni otpad iz domaćinstava će se iznimno odvoziti iz Mesne zajednice Bajmok (desna strana, posmatrajući iz pravca grada) i Mesne zajednice Mišićevo (žute vreće).

Za vreme obeležavanja Dana državnosti, autobusi JP "Subotica-trans" će u petak i subotu, 15. i 16. februara, saobraćati prema redu vožnje za nedelju. Linija Subotica-Segedin, s vremenom u odlasku 6:30 i povratka u 12:30, redovno će saobraćati u petak, 15. februara, dok u subotu, 16. februara, neće saobraćati.

U naredna dva dana, 15. i 16. februara, Upravne kancelacije JKP "Stadion" neće raditi, kao ni Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, Stonoteniserska sala i Gradsko strelište, dok će na bazenu u Dudovoj šumi biti obezbeđeno dežurstvo za sportiste. Redovno će raditi Hala sportova, SRC "Prozivka" i Gradsko klizalište, koje će u subotu primati građane samo u večernjem terminu, od 18 do 20 časova.

JKP "Parking" u petak i subotu, 15. i 16. februara, neće naplaćivati parking.

Pošte na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" radiće 15. i 16 februara non stop, dok će u gradu biti dežurna pošta u objektu Mega Rodića od 8 do 20:30 časova. 

U petak i subotu, 15. i 16. februara, JKP "Pogrebno" pružaće komunalne i pogrebne usluge od 8 do 13 časova, a takođe će pružati i uslugu sahranjivanja pokojnika. Groblja će biti otvorena od 8 do 10 časova.

Dan državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara, neradan je i za sve zaposlene u Gradskoj upravi Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 7064

Povezana vest

Povezane teme

neradni dani za praznike

dežurstva za vreme praznika

dan državnosti

državni praznik

radno vreme javnih preduzeća i ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.