Komentara: 15
Pregleda: 3576

PZP: Smanjenjem broja radnih mesta do novih stranačkih zapošljavanja

16.02.2016. u 19:00h
Izvor: GrO "Pokret za preokret"
Saopštenje Pokreta za preokret prenosimo u celosti.
PZP: Smanjenjem broja radnih mesta do novih stranačkih zapošljavanja

Pokret za PREOKRET smatra da će pogrešan način tumačenja Odluke o maksimalnom broju zaposlenih od strane Sekretarijata Gradske uprave, dovesti do novih stranačkih zapošljavanja, nakon što će mnogi stručni ljudi ostati bez posla.

Doneta je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, u sistemu lokalne samouprave grada Subotice za 2015. godinu, dana 04.02.2016. godine na sednici Skupštine Grada Subotice.

Nadležni Sekretarijat Gradske uprave tumači donetu odluku i daje instrukcije nadležnim službama u JP i JKP preduzećima, da se predmetna odluka odnosi na ukupan broj zaposlenih lica u preduzeću.

Član 10. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru decidno razdvaja ove kategorije i odnosi se isključivo na lica zaposlena na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

PREOKRET Subotica  pita nadležne: Da li se ovim tumačenjem sekretarijata Gradske uprave želi postići veći višak zaposlenih u JP i JKP preduzećima, kako bi se oslobodila mesta za radnike na određeno vreme, ugovora o delu i ugovora privremeno povremenim poslovima, odnosno radnicima simpatizerima vladajućih stranaka?

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Pokret za preokret"
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 3576
Povezane teme

stranačko zapošljavanje

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

pokret za preokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.