• Pregleda: 2823

PZP: Izbori u Subotici će morati da se ponove

Saopštenje Gradskog odbora Pokreta za preokret Subotica prenosimo u celosti.
PZP: Izbori u Subotici će morati da se ponove

Izbori u Subotici će biti neregularni ukoliko na njima ne bude učestvovao Pokret za preokret. Oni će za nekoliko meseci morati da budu ponovljeni jer je Gradska izborna komisija, nasuprot odluci Upravnog suda, odbilal da uvrsti listu Pokreta za preokret na izbornu listu. O ovim nezakonitostima danas je obaveštena i misija OEBS-a.

- „Umesto da postupe po odluci Upravnog suda koji je doneo presudu u našu korist 13.04.2016. godine, Izborna komisija je „utvrdila“ da nam sada fale i potpisi. I to smo bili spremni da dopunimo, ali nam nisu dali mogućnost da to uradimo. U 48 sati u koliko smo dobili pravo da overimo nedostajuće potpise dali su nam samo jednom overivača od 9,00 do 13,00 časova i dok su ljudi čekali u redu prekinuli su overu. Očita je želja nekoga da naša lista ne bude na gradskim izborima, ali nažalost zbog toga će trpiti gradski budžet i građani Srubotice, jer će izabrana vlast biti nelegalna. Na nas se vrše pritisci da odustanemo od pravne borbe, ali to nećemo ni po koju cenu. Danas ćemo o ovim dešavanjima obavestiti i posmatračku misiju OEBS-a jer se ne izvršava odluka Upravnog suda.“ izjavio je Darko Antelj nosilac liste Pokreta za preokret u Subotici.

Pravna i politička bitka Pokreta za preokret traje već dve nedelje i kada je Upravni sud doneo presudu bilo je za očekivati da će to biti okončano. Konačno smo krenuli u kampanju, da bi Izborna komisija nastavila da gazi zakon i sudske presude.

- „Ne mogu da verujem da Izborna komisija u Subotici ne izvršava pravosnažnu presudu. To je kraj o priči o pravnoj državi. Takođe je nepojmljivo da grad nije omogućio da se overe nedostajući potpisi jer nije dozvolio da se u 48 časova overe nedostajući potpisi. Nedopustivo je i da Izborna komisija nije dala mogućnost uvida u naš izborni materijal. Izbori u Subotici, ako budu održani, biće neregularni i tražićemo zaštitu svojih prava kod svih domaćih i međunarodnih instanci. Mi se ne mirimo sa bezakonjem. „ istakao je prof. Dr Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret povodom najnovije odluke Izborne komisije da ne sprovede odluku Upravnog suda.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Safet Odgovori
Ma da bas cemo zbog vas da ponavljamo jos nam to fali. Akde idite u rupu i ne izlazite sa vasim saopstenjuma
Kinder Odgovori
Ah, neki ce iz ovog pokreta morati da se vrati soferskom poslu.
Nekad direktori, kupljene diplome, sad opet ture po cestama.
Zaista da ti se srce pocepa.
Prota Odgovori
Pa sto niste angazovali javnog beleznika da vam overi te vase silne prikupljene potpise???
srki Odgovori
cestitam sto ste bili uporni i svima dokazali da RIK nezna da radi i pokazali ste da se ne bojite ove zastrasujuce vlasti koja blokira svakoga ko im smeta u pred izbornoj trci.
Dejam Odgovori
Darko Antelj.... hahahhahahah
lakumity Odgovori
Mnogo ste jaki!
joso mali Odgovori
Svaka cast istrajte u ovome svemu dosta je bilo bahacenja i bezvlasca Subotica je uz vas !
Marko Odgovori
Neka ste pokazali zube svima i hrabrost da se oduprete ovome jadu koji je zadesio ovaj grad . Samo istrajte i nepopustajte ni pedalj dosta je bilo kradje
Veliki Odgovori
Ne obmanjujte ljude u Subotici! Stidite se !
suboticanin Odgovori
Uspeti odupreti se u ovim vremenima i reci kradete nas dosta je bilo je velika hrabrost i odlucnost da se dodje do istine . Istrajte do kraja i to ce biti velika pobeda istine ! Kada vidite ko nam sedi u izbornoj komisiji. ? Shvatis da Suboticana skoro i nema , odakle njima pravo nekim skorojevicima da nama suboticanima kroje sudbinu !? Budite uporni istrajni. Subotica se budi. Uz vas smo .
Terek Odgovori
Terek Zoltan "veliki stručnjak" :-)))))))))))))))))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.