Komentara: 11
Pregleda: 3453

PZP: Izbori u Subotici će morati da se ponove

18.04.2016. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta za preokret Subotica prenosimo u celosti.
PZP: Izbori u Subotici će morati da se ponove

Izbori u Subotici će biti neregularni ukoliko na njima ne bude učestvovao Pokret za preokret. Oni će za nekoliko meseci morati da budu ponovljeni jer je Gradska izborna komisija, nasuprot odluci Upravnog suda, odbilal da uvrsti listu Pokreta za preokret na izbornu listu. O ovim nezakonitostima danas je obaveštena i misija OEBS-a.

- „Umesto da postupe po odluci Upravnog suda koji je doneo presudu u našu korist 13.04.2016. godine, Izborna komisija je „utvrdila“ da nam sada fale i potpisi. I to smo bili spremni da dopunimo, ali nam nisu dali mogućnost da to uradimo. U 48 sati u koliko smo dobili pravo da overimo nedostajuće potpise dali su nam samo jednom overivača od 9,00 do 13,00 časova i dok su ljudi čekali u redu prekinuli su overu. Očita je želja nekoga da naša lista ne bude na gradskim izborima, ali nažalost zbog toga će trpiti gradski budžet i građani Srubotice, jer će izabrana vlast biti nelegalna. Na nas se vrše pritisci da odustanemo od pravne borbe, ali to nećemo ni po koju cenu. Danas ćemo o ovim dešavanjima obavestiti i posmatračku misiju OEBS-a jer se ne izvršava odluka Upravnog suda.“ izjavio je Darko Antelj nosilac liste Pokreta za preokret u Subotici.

Pravna i politička bitka Pokreta za preokret traje već dve nedelje i kada je Upravni sud doneo presudu bilo je za očekivati da će to biti okončano. Konačno smo krenuli u kampanju, da bi Izborna komisija nastavila da gazi zakon i sudske presude.

- „Ne mogu da verujem da Izborna komisija u Subotici ne izvršava pravosnažnu presudu. To je kraj o priči o pravnoj državi. Takođe je nepojmljivo da grad nije omogućio da se overe nedostajući potpisi jer nije dozvolio da se u 48 časova overe nedostajući potpisi. Nedopustivo je i da Izborna komisija nije dala mogućnost uvida u naš izborni materijal. Izbori u Subotici, ako budu održani, biće neregularni i tražićemo zaštitu svojih prava kod svih domaćih i međunarodnih instanci. Mi se ne mirimo sa bezakonjem. „ istakao je prof. Dr Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret povodom najnovije odluke Izborne komisije da ne sprovede odluku Upravnog suda.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3453

Povezane vesti

Povezane teme

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

lokalni izbori 2016

pokret za preokret

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.