Komentara: 6
Pregleda: 5554

Psihološko savetovalište u Gerontološkom Centru

06.09.2016. u 16:00h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki centar u Subotici je od sredine marta meseca 2016. godine prvi u Srbiji u okviru otvorenog oblika socijalne zaštite, pokrenulo psihološko savetovanje i  putem otvaranja Dnevnog centra i savetovališta za osobe obolele od demencije tokom prošle godine, pridao važnost podršci porodicama obolelih.
Psihološko savetovalište u Gerontološkom Centru

Kako su potrebe u psihološkom smislu isto tako važne kao i druge koje su se uspešno podmirivale tokom godina unazad, ovoga puta Gerontološki centar kreće u novi poduhvat. Reč je Psihološkom savetovalištu, koje jeste namenjeno članovima gerontoloških klubova i njihovim porodicama, a u pravcu pružanja psihološke podrške povodom aktuelnih životnih poteškoća starih lica kojima je pomoć neophodna, ali i licima koja su se našla na jednoj od najvažnijih životnih faza: odlazak u penziju. Pored psihološkog savetovališta, korisnici će imati prilike da provode svoje dane u novoizgrađenom prostoru.

Popunjavanje novog objekta će doći na red, kada Ministarstvo utvrdi broj zaposlenih za 2016. godinu, a trenutno se radi sa brojem zaposlenih koji je utvrđen za 2015. godinu. Trenutno zaposlenih je 233, u 3 domska objekta i 73 zaposlena u otvorenoj zaštiti. Kapaciteti Gerontološkog centra su popunjeni. Razlog popunjenosti je renoviranje šestog sprata, koje je u toku i nalazi se u centralnom objektu. U toku su radovi na kompletnom rekonstruisanju šestog sprata i prilagođavanje standardima, a uskoro se očekuje kraj radova i vraćanje korisnika u renovirane objekte.

Milion i trista hiljada dinara bilo je dovoljno da se peti sprat Gerontološkog centra u Subotici opremi. Zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i Upravi za kapitalna ulaganja APV peti i šesti sprat pojačane nege dovedeni u stanje da zadovoljavaju sve kriterijume Evropske Unije. Zamenjen je pod na petom spratu Gerontološkog centra Subotica. Kako na ovom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica, ravna i zamenjena pre svega higijenski prihvatljiva podloga bila je prioritet u renoviranju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5554
Povezane teme

gerontološki centar subotica

psihološko savetovalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.