• Pregleda: 5141

Psihološko savetovalište u Gerontološkom Centru

Gerontološki centar u Subotici je od sredine marta meseca 2016. godine prvi u Srbiji u okviru otvorenog oblika socijalne zaštite, pokrenulo psihološko savetovanje i  putem otvaranja Dnevnog centra i savetovališta za osobe obolele od demencije tokom prošle godine, pridao važnost podršci porodicama obolelih.
Psihološko savetovalište u Gerontološkom Centru

Kako su potrebe u psihološkom smislu isto tako važne kao i druge koje su se uspešno podmirivale tokom godina unazad, ovoga puta Gerontološki centar kreće u novi poduhvat. Reč je Psihološkom savetovalištu, koje jeste namenjeno članovima gerontoloških klubova i njihovim porodicama, a u pravcu pružanja psihološke podrške povodom aktuelnih životnih poteškoća starih lica kojima je pomoć neophodna, ali i licima koja su se našla na jednoj od najvažnijih životnih faza: odlazak u penziju. Pored psihološkog savetovališta, korisnici će imati prilike da provode svoje dane u novoizgrađenom prostoru.

Popunjavanje novog objekta će doći na red, kada Ministarstvo utvrdi broj zaposlenih za 2016. godinu, a trenutno se radi sa brojem zaposlenih koji je utvrđen za 2015. godinu. Trenutno zaposlenih je 233, u 3 domska objekta i 73 zaposlena u otvorenoj zaštiti. Kapaciteti Gerontološkog centra su popunjeni. Razlog popunjenosti je renoviranje šestog sprata, koje je u toku i nalazi se u centralnom objektu. U toku su radovi na kompletnom rekonstruisanju šestog sprata i prilagođavanje standardima, a uskoro se očekuje kraj radova i vraćanje korisnika u renovirane objekte.

Milion i trista hiljada dinara bilo je dovoljno da se peti sprat Gerontološkog centra u Subotici opremi. Zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i Upravi za kapitalna ulaganja APV peti i šesti sprat pojačane nege dovedeni u stanje da zadovoljavaju sve kriterijume Evropske Unije. Zamenjen je pod na petom spratu Gerontološkog centra Subotica. Kako na ovom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica, ravna i zamenjena pre svega higijenski prihvatljiva podloga bila je prioritet u renoviranju.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
portir Odgovori
A mogla bise malo plata povecati daje visa minimalca.bruka
angelina Odgovori
zaposleni u gerantoloskom prvo moraju na sebi da porade sto se tice demencije,,, mislim da su zaboravili sta im je radni zadatak,, kod osoblja gerantoloskog jos uvek vazi ono - niko me nemoze toliko malo platiti koliko mogu malo da radim - a draga gospoda primaju platu iz budjeta,,,pa o cemu mi pricamo... sta rade domacice po gerantoloskim klubovima imale bi posla kad bi htele,,to je trenutno izmisljeno raj za neradnike...i mrzime dalje da nabrajam i da pisem,,, sve je to lepo zamisljeno,,, - a malo ostvareno.............................
Penzioneri su cudo Odgovori
Angelina prvo morate da poradite na sebi! Pravopis i samo pravopis!
Uvesti obavezno za zaposlene Odgovori
Psihološko savetovalište bi morali pre svega,zajedno sa direktorom,sekretarom i socijalnim radnikom,da konstantno posećuju zaposleni u Gerontološkom centru,obzirom na to kako se ponašaju i odnose prema korisnicima usluga od kojih žive.Ne bi trebali da zaborave,da će jednog dana i oni biti stari,bolesni i nemoćni i da će završiti u nekom Domu,gde će se prema njima isto ponašati ,ili daj Bože još gore,od onog kako su se oni ponašali prema starima,jer im je prioritet bio novac i korist,a ne humanost.
tetka Odgovori
Pošto u bliskom okruženju imam korisnika usluga Službe otvorene zaštite pri Geront.centru znam da su terenske negovateljice veoma vredne i humane osobe koje rade pod poprilično teškim /terenskim/ uslovima za veoma malu zaradu. Takođe mi je poznato da je potražnja za ovim vidom usluge u Gradu velika i da ova služba nema dovoljno zaposlenih.

Te žene su i fizikalci, i medicinske sestre i psiholozi svojim štićenicima. Možda bi se trebalo poraditi na tome da budu malo bolje plaćene i makar da im se kupe službenme bicikle ako ništa drugo!!!!!!!!!!!
portir Odgovori
Dal bi ti bio hepi da radis za 20000 din
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.