• Pregleda: 3009

Psihološke radionice u Gerontološkom centru

Psihološke radionice u Gerontološkom centru

Program „Prevencija sagorevanja na poslu“ obuhvata 4 radionice koje će psiholozi TIM Centra sprovoditi među zaposlenima u Gerontološkom centru. Ideja je potekla od stručnih radnika Gerontološkog centra budući da je sindrom sagorevanja na poslu rasprostranjen upravo u tzv pomagačkim profesijama.

Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra: „To je fenomen koji nije novi, potiče iz sedamdesetih godina i karakterističan je za struke i ustanove kojima mi pripadamo. Prilično je specifičan, prilično individualan ali može da ima domino efekat i može da se širi na ostale kolege koje imaju taj problem.“

Program je namenjen najodgovornijim ljudima Gerontološkog centra a ovo je i jedna od retkih ustanova socijalne zaštite koja je pokazala interesovanje za ovakav vid radionica. Psiholozi TIM Centra se već 8 godina bave stres menadžmentom, imaju dobra iskustva, ljudi prepoznaju tehnike koje oni predstavljaju i koriste one koje najuspešnije mogu primeniti. Program  koji će oni prezentovati prilagođen je zaposlenima u Gerontološkom centru a tehnike se odnose  na unapređenje slobodnog vremena van posla kao i tehnike iz psihoterapijskih pravaca koje se odnose na promene načina razmišljanja.

Ivana Vučić, TIM Centar: „Mi smo jako zadovoljni što radimo na ovoj temi kroz 4 radionice. Jedna je već počela, druga je danas na redu. Radićemo na tome kako da se zaposleni na najbolji način nauče da se suoče sa stresnim situacijama, da ublaže različite simptome stresa i kako da preveniraju taj sindrom sagorevanja koji je sve ćešći danas.“

Milica Prijović, TIM Centar: „Na prethodnoj radionici smo prepoznali različite stresore kojima su vaši zaposleni izloženi a danas ćemo se truditi da radimo na nekim tehnikama kojima ćemo ublažiti njihove efekte.“

Izvor: RTV City

povezane teme

6
bukin Odgovori
I naravno Dzej!
pedja Odgovori
dr. direktor je legenda
Ameba Odgovori
Da li su u ovom gradu za objavljivanje samo vesti koje se spinuju - novogovor, a na našem jeziku, koje se pripremaju, proizvode i nameću iz propagandnog štaba Gerontološkog centra, za ličnu promociju njegovog "veoma uspešnog direktora". Nedostaje njegova fotografija! Da je ovo normalna zemlja ovo bi bila samo jedna usputna vest o redovnim aktivnostima ustanove ovog tipa. U ovom gradu ima mnogo ozbiljnijih tema kao što su velika nezaposlenost, i dalje veoma uspešno uništavanje skoro kompletne industriije, nebriga za sudbinu mladih generacija i njihova bezperspektivnost.
popaj Odgovori
TIM Centar, uzmite prvo u Vašu radionicu na popravku "šjor diretura" jer On izgara na svim poslovima i projektima koje radi i vodi.
luka Odgovori
Mogli bi da proširite radionice uključujući i sledeće likove u njih http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/381233/Gde-su-i-sta-rade-bivsi-mocnici-godinu-dana-posle-izbora-Premijer-bez-posla-predsednik-u-stranci I ostavite slobodnog prostora za još neke koji uskoro stižu na oporavak. Puno pozdrava.
drveni advokat Odgovori
Ono sto se ne objavi u medijima nije se ni dogodilo ;)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.